iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
Deze week is Notability Apple’s gratis App van de Week, maar er zijn natuurlijk veel andere interessante apps en games verschenen. Wat te denken van bijvoorbeeld de prachtig vormgegeven point-and-click ontdekkingsgame Botanicula of de office-apps van Google? Check en download ze hieronder.
Notability: Notes, PDF
Ginger Labs
Met Notability maak je schetsen, aantekeningen bij colleges of notities bij documenten. Tijdens het schrijven kun je de microfoon aanzetten om een audio-opname te maken. Zo kun je bij snelle aantekeningen terugluisteren wat er precies gezegd werd. Ideaal voor tijdens een college of interview. Ook is het mogelijk aantekeningen bij documenten te plaatsen. Je kunt pdf’jes annoteren en digitaal formulieren invullen. Het is dan wel handig om dat met een pennetje te doen, want met je vinger werkt schrijven zeker op de iPhone wat priegelig.
Botanicula
Amanita Design s.r.o.
Botanicula is een point-and-click ontdekkingsgame die meteen in het oog springt dankzij de aparte visuele stijl. Die doet meteen denken aan de spellen Machinarium en Samorost, die eveneens door Amanita Design werden ontwikkeld. Botanicula komt goed tot zijn recht op de iPad, omdat je alles met je vinger kunt aantikken. Dat moet ook wel, want aanwijzingen krijg je nauwelijks. Niet voor niks noemen de makers het een ontdekkingsgame in plaats van adventuregame: achter elk blad zit een grapje verstopt.
Photoshop Express Foto Editor
Adobe Inc.
In versie 3.3 van Photoshop Express is de app van een nieuw jasje voorzien. Het design is een stuk strakker en platter geworden, volgens de makers helemaal in stijl van iOS 7. Het nieuwe design is overigens niet de enige verandering van deze versie. Er zijn eveneens een handjevol nieuwe functies in de app, waaronder een nieuwe ‘editing experience’. Zo is er correctie voor rode ogen mogelijk, wat handig is als je bijvoorbeeld je kat hebt gefotografeerd. Ook is er de mogelijkheid ‘op te slaan zonder opslaan’, omdat de app onthoudt waar je met een bewerking was gebleven als je Photoshop Express opnieuw opent.
Druppel staat al langer in ons lijstje van favoriete weer apps voor iOS en de vernieuwingen in versie 2.0 stellen niet teleur. De locatiebepaling is verbeterd en middels het landkaartje, dat je tevoorschijn tovert door de grijze balk onderaan het beeld naar boven te schuiven, kun je checken of het op andere locaties al dan niet regent. Je kunt uit- en inzoomen om het pijltje precies op de juiste straat te plaatsen.
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Muziekdienst 22tracks bestaat uit verschillende lijsten, geselecteerd door muziekkenners, zoals journalisten en dj’s. Binnen de app heb je de keuze uit vier Europese hoofdsteden, die elk 22 muziekgenres bieden. Curatoren op het gebied van onder meer alternative, disco, hiphop en pop kiezen elke maand de 22 nieuwste, tofste tracks van het moment. Op die manier blijf je op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen uit de muziekwereld.
Met Google Docs is het heel gemakkelijk om zowel on- als offline aan (Word)documenten te werken. Je kunt bestanden lezen, maken en bewerken, zelfs als je onderweg even geen beschikking hebt over mobiel internet. Daarnaast maakt Google Docs het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd aan hetzelfde bestand te werken en is het mogelijk om opmerkingen toe te voegen en te reageren op die van anderen. Ook het delen van bestanden is zo gepiept.
Wie vaak gebruikmaakt van Wikipedia om zaken op te zoeken of juist een beetje te grasduinen, moet Das Referenz zeker eens proberen. De gratis app toont de online encyclopedia op een stijlvolle manier die doet denken aan een boekwerk uit de middeleeuwen. Vanuit het veld linksboven kun je zoeken naar onderwerpen, waarna de app een lijst toont met resultaten die voldoen aan jouw zoekopdracht. Middels het wereldbolletje ernaast schakel je snel tussen bijvoorbeeld de Engelse en Nederlandstalige Wikipedia.
→ Lees ook ons iPhone weekoverzicht vol actuele ontwikkelingen in de wereld van Apple!
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!