Een ongeluk zit in een klein hoekje, net als een kras op je iPhone. Kobra Skin belooft een zelfhelend hoesje voor je iPhone te zijn, en blijkt een sterker pantser te zijn dan je zou denken.
Lees verder na de advertentie.
Kobra Skin review
Je laat je iPhone vallen, stopt ‘m in dezelfde jaszak als je huissleutels of doet er simpelweg niet zo voorzichtig mee. Door alledaags gebruik verschijnen er langzaamaan steeds meer krasjes op je iPhone. Kobra Skin is een uitvinding van Nederlandse bodem en zit tussen een screenprotector en hoesje in.
De skin, een screenprotector aan zowel de voor- als achterkant, pakt het alleen net iets anders aan. De Kobra Skin belooft namelijk zelfhelend te zijn, en krasjes verdwijnen vanzelf weer. Klinkt onmogelijk, en dus is het tijd om de proef op de som te nemen.
Hoe de Kobra Skin werkt
De Kobra Skin is gemaakt van TPU-plastic en slechts 0,2 millimeter dik. Volledig thermoplastic polyurethane genoemd, wordt in een dikkere vorm veelvuldig gebruikt voor het maken van smartphonehoesjes. Dit is een combinatie van van hard plastic en siliconen, waardoor het flexibel is genoeg is om krasjes en deukjes te herstellen, maar blijft wel vormvast.
Het materiaal is zo populair omdat het vrijwel onmogelijk kan breken en door de hoge mate van flexibiliteit ook schokabsorberend werkt. Dit geldt ook voor de Kobra Skin. In de dunne vorm waar de makers van deze skin het in gebruiken, is het bovendien zelfhelend.
Dit komt weer doordat TPU een lage viscositeit (stroperigheid) heeft voor een vast materiaal. Veroorzaakt een sleutel in jouw jaszak bijvoorbeeld een kras op het hoesje, dan is dit slechts een tijdelijke beschadiging. Net zoals je klei kneedt of water aan de kant schuift, zou het materiaal zich weer moeten herstellen. Het kost 24 uur voordat de kras op je iPhone weer weg is.
Krassen hebben geen kans, stof wel
Om de Kobra Skin goed te testen, heeft de skin aardig wat zaken moeten doorstaan. Zo heeft de skin een midweek carnaval vol botsingen en kleine valpartijen overleefd, en hebben we zelfs met een sleutel in de screenprotector gekrast. In eerste instantie laat dit inderdaad een kras achter. Maar na één tot twee dagen heb je wel een heel scherp oog nodig om deze beschadigingen nog te zien.
Bij ‘normale’ screenprotectors blijf je een kras in het scherm bijvoorbeeld vrij goed zien als je een video bekijkt, maar daar hebben we bij de Kobra Skin geen last van. Het hoesje blijkt dus zeker te doen wat het zou moeten doen, maar laat op een ander vlak wat steekjes liggen.
De voorkant van de Kobra Skin breng je net zoals iedere andere screenprotector aan, maar dan met een speciale applicatievloeistof. Hierdoor zit de skin na enige tijd erg strak op je iPhone. Om ook de zijkanten te beschermen, heeft de achterkant van het hoesje uitstekende delen. Deze kun je pas later omvouwen, omdat deze pas een tijdje na het plaatsen van de screenprotector flexibel worden.
Een vervelende designfout, want hierdoor kan er gemakkelijk stof bij komen. Zo plakt niet ieder hoekje even goed, wat zeker de eerste paar dagen frustrerend is. Uiteindelijk plakt alles, maar zit er onder die stukjes intussen aardig wat stof.
Conclusie Kobra Skin review
Een screenprotector of hoesje heb je al voor vijf euro, maar Kobra Skin brengt het beste van beide werelden samen. Daarom is de prijs van 25 euro ook zeker niet te veel, en krijg je waar voor je geld op het gebied van een zelfhelende skin. Minpunt is dat de randjes niet overal perfect plakken door de wat bijzondere manier van installeren. Zolang je zorgt dat er zo min mogelijk stof bij kan, zit je met de Kobra Skin wel goed.
Kobra Skin kopen in Nederland
De Kobra Skin is verkrijgbaar voor de iPhone 6 (Plus), 6S (Plus), iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus), iPhone X en iPhone XS. Een skin kost 24,95 euro en is verkrijgbaar via de website van Kobra Skin en via Bol.com. Binnen Nederland geldt gratis verzending.