Je wilt natuurlijk dat je iPhone op het minst het einde van de dag haalt, maar als je er écht intensief mee aan de slag gaat, kan dat weleens niet lukken. Je iPhone batterijduur verlengen doe je met deze tips.
Lees verder na de advertentie.
Elke nieuwe generatie smartphone heeft er last van; de batterij gaat snel leeg. Dit is logisch doordat er vraag is naar de nieuwste functies in het dunste toestel. De precieze accuduur of batterijduur is afhankelijk van hoe intensief het toestel gebruikt wordt.
Maar waarom zou je een smartphone kopen als je toch alle functies uit zet om zo een dag langer op de batterij te kunnen werken? Daardoor zijn er velen die elke avond hun toestel op moeten laden. Toch hebben we een aantal tips om de batterijduur van de iPhone te verlengen.
iPhone batterijduur verlengen door softwareupdates
Zorg er altijd voor dat het toestel de nieuwste software heeft draaien. Een hoop problemen die bij Apple gemeld worden, gaan over de batterijduur. Deze problemen worden zover mogelijk softwarematig opgelost. Deze oplossingen worden met de updates gedistribueerd.
Het zou zomaar eens kunnen dat een iPhone welke al maanden niet bijgewerkt is een veel kortere batterijduur heeft dan wanneer datzelfde toestel de software naar de meest recente versie heeft bijgewerkt.
Het toestel is gemakkelijk up to date te houden door hem regelmatig aan te sluiten op iTunes of handmatig te zoeken op het toestel via Instellingen, Algemeen en dan te gaan naar Software-update.
iPhone batterijduur verlengen door vergrendelen
Het spreekt voor zich, maar het toestel vergrendelen wanneer het niet gebruikt wordt, kan positieve invloed hebben op de batterijduur. Druk eenmaal kort op de aan uit schakelaar bovenop het toestel, en je iPhone is vergrendeld. Het is zonde om het toestel op tafel te laten liggen en na een x aantal minuten uit te laten vallen wanneer het handmatig kan.
iPhone batterijduur verlengen door instellingen
De meeste winst is te behalen door de instellingen van de verschillende functies goed in de gaten te houden. Sommige instellingen kunnen veel invloed hebben op de batterijduur van een iPhone.
E-mail
Mailverkeer beperken is wellicht de beste tip om langer met je batterij te kunnen doen. Er kan ingesteld worden hoe vaak er gecontroleerd moet worden op nieuwe e-mailberichten met de zogeheten ‘Fetch’ instelling. Dit kan op elk kwartier, half uur, uur of handmatig gezet worden.
Bij handmatig zal er alleen naar nieuwe berichten gezocht worden wanneer de Mail app opgestart wordt, of wanneer er in de Mail app op vernieuwen gedrukt wordt. Let op dat sommige Apps ook gebruik kunnen maken van deze functie.
Sommige e-mailaccounts maken gebruik van Push, een manier om de mail vanuit de server naar het toestel te ‘pushen’. Yahoo!, MobileMe en Microsoft Exchange zijn voorbeelden van e-mailaccounts die gebruikmaken van Push.
De Push functie is gemakkelijk uit te schakelen op dezelfde manier als de Fetch instellingen. Wanneer de Push functie uit staat, zal gekeken worden naar de bovengenoemde Fetch instelling.
Let op! Wanneer de Push functie uit staat en Fetch op handmatig kan geen gebruik worden gemaakt worden van de Find My iPhone voorziening van Mobile Me. De gelijknamige functie van iCloud zal wel blijven werken.
Push
Push meldingen zijn de manier waarop apps informatie aan de gebruiker kunnen geven, zonder dat de app actief is. Dit kan bijvoorbeeld een bericht van een chatprogramma of game zijn.
Elke app die gebruik maakt van Push meldingen zal bij het eerste gebruik toestemming vragen of zij berichten door mogen pushen. Laat dit alleen toe bij de apps waarbij dit noodzakelijk is. Veel games gebruiken deze dienst om onder andere aanbiedingen en andere reclameberichten door te geven.
Door Push meldingen tot een minimum te brengen of volledig uit te schakelen, kan de batterijduur flink verlengd worden. De Push instellingen zijn gemakkelijk per app in te stellen. Er kan in deze instellingen ook aangegeven worden of de App in het berichtencentrum komt te staan en of ze badges en geluiden mogen gebruiken.
Locatievoorzieningen
Locatievoorzieningen worden door een hoop apps gebruikt. Sommige apps werken niet (goed) zonder deze functie, denk hierbij aan Kaarten of navigatie apps. Andere apps kunnen zonder de locatievoorzieningen, en gebruiken deze alleen om bijvoorbeeld aan te kunnen geven waar een foto is genomen of waar een bericht geplaatst is.
Door locatievoorzieningen uit te schakelen wanneer deze niet nodig zijn, kan de batterijduur verlengd worden.
Netwerkinstellingen
Wanneer er weinig gebruik wordt gemaakt van de internetverbinding, en de keren dat het wel gedaan wordt, het altijd via het data abonnement gaat, kan wifi beter uitgeschakeld worden. Dit kan via Instellingen, Wi-Fi.
Wanneer er juist veel gebruik wordt gemaakt van het internet, en er is toegang tot een wifi netwerk, is het juist beter om verbinding met een wifi netwerk te maken, en de 3G functionaliteit uit te zetten. Internetten via wifi is beter voor de batterijduur dan via het data abonnement.
De gebruiker die thuis en op het werk (of school) toegang heeft tot wifi kan beter de mobiele data uit zetten. Mocht er een internetverbinding nodig zijn ergens buiten bereik van een wifi netwerk, dan kan deze altijd nog ingeschakeld worden.
Bluetooth
Bluetooth kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Deze functie word vooral gebruikt voor het verbinden met accessoires en door apps om met andere toestellen in de buurt te communiceren.
Echter is deze functie wel slecht voor de batterijduur. Zet deze dan ook uit wanneer deze niet of bijna niet gebruikt wordt.
Helderheid
De helderheid van het scherm is ook in te stellen. Hiermee stel je de sterkte van de lamp van je scherm in. Hoe feller de lamp, hoe helderder het scherm, maar hoe sneller de batterij leeggaat.
Stel helderheid in via Instellingen, Helderheid. Door de Pas automatisch aan optie in te schakelen zal de helderheid aangepast worden aan de hand van het licht wat op het scherm valt. Bij veel licht zal de helderheid omhoog gaan, en bij weinig licht zal de helderheid naar beneden gaan.
Temperatuur
Volgens de website van Apple is temperatuur ook erg belangrijk voor de batterijduur. Probeer het toestel altijd tussen 0 en 35 graden Celsius te houden. Hoe dichter het toestel bij de 22 graden is, hoe beter.
Leeglopen
Zoals met de meeste oplaadbare lithium ion batterijen is het verstandig om deze helemaal op te laden en vervolgens helemaal leeg te laten lopen. Dit kan natuurlijk niet elke keer, maar Apple raadt aan dit een maal per maand te doen om te ‘elektroden in de batterij van tijd tot tijd in beweging te laten zijn’.