Heeft je iPhone waterschade? Met deze 4 stappen red je hem

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

iPhones met waterschade: 4 tips om het apparaat te redden

7 januari 2020, 13:14
3 min leestijd
iPhones met waterschade: 4 tips om het apparaat te redden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je bent echt niet de eerste die een iPhone in de wc of het zwembad laat vallen of er koffie overheen stoot. Gelukkig betekent dit niet meteen het einde van je toestel. Dit kun je bij iPhone waterschade het beste doen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone waterschade

Waterschade is één van de meest gevreesde ongelukken bij een iPhone. Water en elektronica zijn vaak nog steeds een slechte combinatie. Zeker bij oudere iPhones, die niet waterdicht zijn. Het is vooral belangrijk om je niet-waterdichte iPhone bij iedere vorm van waterschade direct uit te schakelen. Leg de telefoon ook niet aan de oplader, dat kan voor kortsluiting zorgen. Doe dit altijd voordat je aan onderstaande tips begint.

Je weet nooit precies hoe erg de schade is bij iPhone waterschade. Het kan dat de vloeistof niet binnen is gekomen en dat er niets aan de hand is. Maar het kan ook zijn dat alles goed lijkt, maar dat er langzaam corrosie op de onderdelen binnenin je iPhone ontstaat. Daardoor kan de iPhone na verloop van tijd alsnog stuk gaan. Toch zijn er een paar dingen die je direct zelf kunt proberen bij iPhone waterschade.

kooptip

iPhone 16 Pro Max nu tot €7,50 korting per maand!

• Maximaal voordeel met internet van Ziggo thuis!

1. Zo test je op iPhone waterschade

Alle iPhones zijn uitgerust met water- en vochtindicatoren. Deze onderdelen kleuren helemaal rood als ze in contact met water zijn gekomen. Je vindt ze bij de simkaart-opening. Haal hiervoor de simkaart uit het toestel en kijk vervolgens in het simkaartslot aan de zijkant van het apparaat. Verschijnt er een rode kleur? Dan betekent dit dat je toestel vloeistofschade heeft. Met een verlicht vergrootglas kun je de indicator beter zien. Zie ook de website van Apple om de exacte locatie van deze indicator van alle iPhones te zien.

2. Verwijder alle accessoires

Geef je iPhone eerst de kans om te drogen door alle accessoires te verwijderen. Dit kan verdere waterschade voorkomen als je iPhone ‘slechts’ een flinke regenbui of een omgestoten drinkglas heeft moeten doorstaan. Haal het hoesje en een eventuele screenprotector en andere accessoires eraf. Droog je smartphone goed af en leg deze niet in de volle zon of op de verwarming. Dit kan zorgen voor condensvorming en dat maakt het probleem alleen maar erger.

3. Leg je iPhone niet in een bak rijst

Heb je je iPhone in het water laten vallen, leg deze dan niet in een bak met rijst. De rijst neemt het oppervlakkige vocht wel op, maar kan geen water uit het toestel trekken. Hierdoor krijgt het vocht in je iPhone juist de kans om te gaan corroderen en zo het moederbord aan te tasten. Zorg er in plaats daarvan voor dat de iPhone zo snel mogelijk onderzocht wordt door professionals.

4. Laat Apple ernaar kijken

Heb je vloeistofschade, dan wordt dat helaas niet gedekt door Apples beperkte garantie van een jaar of een AppleCare Protection Plan. Met AppleCare+ kun je de schade wel laten repareren zonder daar al te veel geld aan kwijt te zijn. Zonder AppleCare+ wordt het een ander verhaal. Je kunt dan naar een ander bedrijf om de iPhone te laten repareren (ga altijd naar professionals).

Werkt dit allemaal niet en is je iPhone helaas niet meer te repareren? Dan kun je het toestel inruilen bij Apple om korting te krijgen op je volgende aankoop. Ga je voor een refurbished iPhone? Check dan ook altijd goed of deze geen waterschade heeft opgelopen. Hoe je dat doet lees je in onderstaande tip. Kies je liever voor een fonkelnieuwe iPhone? Dan kun je in onze prijsvergelijker de beste losse iPhone deals of iPhone met abonnement aanbiedingen vinden.

Lees ook: Zo controleer je of je refurbished iPhone geen ex-waterschade model is

kooptip

iPhone 16 Pro Max nu tot €7,50 korting per maand

• Heb je al internet van KPN? Dan profiteer je van extra voordeel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Bekijk reacties op dit artikel

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Exit mobile version