Met ClassKit is Apple van plan de toekomst van het onderwijs (mede) vorm te geven. Alle functies van het raamwerk worden op het Apple-event van 27 maart onthuld, dat volledig is gericht op educatie. We zetten de eerste feiten op een rij.
Lees verder na de advertentie.
ClassKit verwachtingen: betere apps voor onderwijs
Op dit evenement worden vermoedelijk de iPhone SE 2, nieuwe iPads en een MacBook Air aangekondigd. Uit de slogan blijkt echter dat we ook het nodige op het gebied van educatie mogen verwachten. De belangrijkste aankondiging is ClassKit.
ClassKit is wat je noemt een ‘raamwerk’. Ontwikkelaars kunnen met dit platform specifieke applicaties en programma’s maken. ClassKit is volledig gericht op educatie. Alhoewel er nog een hoop onduidelijkheden zijn, weten we al wel het een en ander over hoe Apple de toekomst van onderwijs voor zich ziet.
1. Nooit meer spieken tijdens toetsen
In ClassKit zit een functie waardoor op gezette tijden slechts één app op het scherm van studenten getoond kan worden. Met andere woorden: tijdens een toets is het niet mogelijk om stiekem antwoorden op te zoeken. Leerlingen die een toets afleggen, kunnen de app namelijk niet afsluiten: de vragen blijven het beeldscherm vullen.
2. Antwoorden die nooit meer kwijtraken
Daarbij is het via ClassKit mogelijk om toetsen te maken. Handig, want zo kunnen antwoorden niet meer ineens kwijtraken, zoals nu nog weleens het geval is. In de code van de iOS 11.3-bèta (tweede versie) is te zien dat leerlingen toetsantwoorden via iCloud naar hun leraar versturen. Deze leraar ziet vervolgens direct wie al klaar is met een toets, en wie niet. Ook ziet hij of zij direct aanvullende informatie, zoals hoeveel tijd iemand nodig had om de toets af te ronden.
3. Een wereld aan mogelijkheden
Zoals gezegd is het de bedoeling dat ontwikkelaars aan de slag gaan met ClassKit. Er komen in de komende tijd dus ongetwijfeld een hoop innovatieve apps uit, die gericht zijn op het onderwijs. Het is overigens bij lange na niet de eerste keer dat Apple zich om de toekomst van het onderwijs bekommerde.
Zo lanceerde het bedrijf onder meer de Classroom-app. Hiermee kunnen onderwijzers alle iPads van studenten tegelijk bedienen, en de individuele voortgang bekijken. Ook kunnen iPads hiermee tijdelijk geblokkeerd worden, om studenten zo niet af te leiden.
Uiteraard doet iPhoned uitgebreid verslag van het Apple-event op 27 maart. Blijf op de hoogte door onze app te downloaden, of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!
Het laatste nieuws over Apple