Lars Paijmans
Gepubliceerd: 8 december 2020,
bijgewerkt: 26 september 2024
De kwaliteit en het draagcomfort van AirPods, maar dan in een over-ear-koptelefoon. Dat is de AirPods Max in een notendop. Apples eerste hoofdtelefoon onderscheidt zich dankzij uitstekend geluid en allerlei audiofuncties, waaronder actieve ruisonderdrukking. Van prijs, de release tot aan alle kenmerken: dit moet je weten over de AirPods Max.
AirPods Max: de belangrijkste specs
- Eerste Apple over-ear-koptelefoon
- Uitstekende geluidskwaliteit en comfortabele hoofdband
- Oorschelpen kunnen los van elkaar bewegen
- Allerlei audiofuncties, waaronder actieve ruisonderdrukking
- Adaptieve EQ zorgt altijd voor de beste muziek
- In vijf kleuren verkrijgbaar
- AirPods Max prijs is 579 euro, kost nu nog € 478,95
Review: onze conclusie
Daarmee zijn we direct bij het pijnpunt van deze AirPods Max review aangekomen. Het is namelijk een hele fijne koptelefoon om te dragen, die goed klinkt, er mooi uitziet en uitstekende ruisonderdrukking heeft. Maar voor de hoge aanschafprijs van ruim 600 euro zijn kleine gebreken als de niet-beschermende beschermhoes en geen meegeleverde audiokabel extra vervelend.
Bovendien zijn er simpelweg veel goede draadloze koptelefoons van bijvoorbeeld Bose en Sony die voor veel minder geld ook erg goed zijn. Dat doet niets af aan de kwaliteit van de AirPods Max, maar maakt het wel een lastig product om aan veel mensen aan te raden.
Lees de hele AirPods Max review
Alles over de AirPods Max
Na het enorme succes van de AirPods en AirPods Pro is het geen verrassing dat Apple zijn koptelefoon-aanbod verder uitbreidt. De logische vervolgstap is de AirPods Max: een draadloze koptelefoon die je over je oren plaatst, maar wel hetzelfde gebruikersgemak heeft als de AirPods-oordopjes. De hoofdband is bijvoorbeeld van heel comfortabel materiaal gemaakt waardoor het voelt alsof ‘ie op je hoofd zweeft.
De koptelefoon onderscheidt zich verder op het gebied van audiokwaliteit. De oorkussens zijn afgewerkt met een hoogwaardig materiaal waardoor muziek vol klinkt, het toonbereik groot is en de bas diep aanvoelt.
→ Lees ook: AirPods Max te duur? Dit zijn drie beter betaalbare alternatieven
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
Slimme koptelefoon
Bovendien beschikt de AirPods Max over allerlei functies om de audiokwaliteit nog meer op te schroeven, waaronder Adaptieve EQ. Deze audiostand analyseert continu hoe jij je de hoofdtelefoon draagt om hier vervolgens de muziekinstellingen op aan te passen.
Op de zijkant van de AirPods Max zit een Digitale Kroon, die we kennen van de Apple Watch. Je gebruikt dit knopje om de over-ear-koptelefoon te bedienen. Door aan de Digitale Kroon te draaien regel je het volume en je opent Siri door de knop ingedrukt te houden.
Actieve ruisonderdrukking en audiostanden
De AirPods Max beschikt over actieve ruisonderdrukking. Zodra je deze optie aanzet zorgen de oorkussens ervoor dat omgevingsgeluid wordt weg gefilterd en jij compleet in de muziek kunt opgaan. Deze functie is bijvoorbeeld ideaal voor thuiswerkers, omdat het geluid van huisgenoten hierdoor weg valt.
Ga je de weg op? Dan kun je de ruisonderdrukking beter uitzetten, want anders hoor je niet wat er om je heen gebeurt. De Transparantiemodus biedt uitkomst. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze stand ervoor dat je wél hoort wat er om je heen gebeurt, zelfs wanneer je muziek aan het luisteren bent.
Microfoons en surround sound
Hoe dit allemaal kan? Dankzij microfoons. De AirPods Max heeft zes microfoons aan de buitenkant, en twee aan de binnenkant. Deze microfoons luisteren continu naar het omgevingsgeluid en passen de audio-instellingen hierop aan. Is het heel rumoerig om je heen? Dan wordt de noise cancelling intenser en merk je dus minder van de buitenwereld. Zit je op de fiets in het drukke verkeer? Dan laten de oorkussens juist meer geluid door.
Tot slot beschikt de AirPods Max over ruimtelijke audio, een feature die we kennen van de AirPods Pro-oordopjes. Zodra je deze functie aanzet kun je genieten van surround sound. Dit is met name ideaal tijdens het kijken van films, omdat je zo het idee hebt dat je midden in de actie zit. Het geluid komt dan namelijk van alle kanten.
→ Lees ook: Uitleg: Dit is ruimtelijke audio voor de AirPods
Bellen, Siri en accuduur
De AirPods Max heeft in totaal dus negen microfoons. Je kunt daarom ook met de headset bellen, oproepen beantwoorden en vragen stellen aan Siri, Apples slimme hulpje. Bovendien zorgen de oorschelpen, die overigens los van elkaar kunnen bewegen, ervoor dat je jezelf niet in echo hoort. Ze sluiten je stem immers af.
Apple claimt dat de AirPods Max een accuduur van 20 uur heeft, ook wanneer je actieve ruisonderdrukking aan hebt staan. Zodoende moet je de koptelefoon ruim twee werkdagen op Ă©Ă©n volle accu kunnen gebruiken. Is ‘ie bijna leeg? Dan leg je ‘m in de standaard bijgeleverde Smart Case. Zodra de AirPods Max hierin zit schakelt hij over naar een energiebesparende stand.
AirPods Studio release en prijs
De AirPods Max is een ontzettend luxe afgewerkte hoofdtelefoon en daarom verre van goedkoop. Het accessoire kost € 478,95. De AirPods Max is vanaf 15 december 2020 in Nederland verkrijgbaar. Op 9 september 2024 kreeg de koptelefoon een kleine update, waarbij Apple overstapte naar usb-c.
Bovendien is de AirPods Max in nieuwe kleuren verkrijgbaar. Je kunt bij de koptelefoon nu kiezen uit wit, crème wit, blauw, oranje en zwart.