Toen de iPhone 6 en 6 Plus last hadden van een buigende behuizing, hield Apple vol dat er niets aan de hand was. Nu blijkt dat het bedrijf wel degelijk vanaf het begin al wist dat bendgate een probleem was.
Lees verder na de advertentie.
iPhone 6 kon sneller buigen
Uit rechtbankdocumenten die techsite Motherboard in handen heeft gekregen, blijkt dat Apple afwist van de buigproblemen van de iPhone 6. Het bedrijf hield publiekelijk vol dat de iPhone 6 minder snel kon buigen dan de iPhone 5S, maar bracht later wel herziene versies van dat toestel uit met extra versteviging. Interne tests van Apple bevestigden dat het toestel drie tot zeven keer eerder een gebogen behuizing kreeg dan eerdere iPhones.
Vlak na de release van de iPhone 6 (Plus) merkten veel gebruikers dat hun iPhones een gebogen behuizing leken te hebben. Dit gebeurde ook in situaties waarin er niets geks met het toestel gedaan werd en hij gewoon in een broekzak zat. Een gebogen behuizing op zich is al vervelend, maar door de vervorming kregen de toestellen in kwestie ook touchscreenproblemen. Dat fenomeen werd later tot ’touch disease’ omgedoopt.
De documenten in kwestie horen bij een zogeheten class action rechtszaak tegen Apple, die een jaar geleden door een groep gebruikers gestart is. De aanklagers in de zaak, die in Californië beslecht wordt, hopen een schadeclaim bij Apple neer te kunnen leggen om compensatie te krijgen voor hun defecte iPhones.
Sterkere materialen
Hoe de rechtszaak ook afloopt, Apple heeft nieuwere iPhones een stuk steviger gemaakt. Vanaf de iPhone 6S is een sterkere soort aluminium gebruikt, wat ze een stuk minder buigbaar maakt. De iPhone X heeft zelfs een frame van roestvrij staal. Ook is er extra lijm gebruikt in de constructie sinds de herziene iPhone 6, waarmee de controller van het touchscreen beter vastzit aan het moederbord.
Lees het laatste nieuws over Apple