Groepsgesprekken in WhatsApp zijn tijdens piekmomenten soms lastig te volgen. Met de nieuwe privé-antwoordfunctie maakt de chatdienst daar voortaan een einde aan.
Lees verder na de advertentie.
Nieuwe antwoordfunctie moet orde in chaos scheppen
Voor je werk, studie, sportvereniging, vrienden of familie; we hebben tegenwoordig overal groepsgesprekken voor in WhatsApp. Het is voor niemand fijn als er twee mensen continu met elkaar in gesprek zijn in een groepschat. Maar het is soms ook lastig dingen te regelen tussen alle onzin-berichten door. Dat kan volgens WhatsApp handiger, en daarom test het bedrijf een nieuwe functie.
WaBetaInfo heeft in de bètaversie van WhatsApp voor Android namelijk een privé-antwoordfunctie ontdekt. Wanneer je liever op iemand persoonlijk antwoord geeft, houd je het bericht van diegene in de groepsapp ingedrukt. Vervolgens kun je kiezen voor ‘Privé-antwoord’.
Hierdoor wordt het bericht direct naar de persoon in kwestie gestuurd. Zo heeft de rest van de groep er geen last van, en kun je in alle rust in een privé-gesprek onderling dingen bespreken. Dit moet een einde maken aan groepsgesprekken waar alles door elkaar heen loopt.
Het is al langer mogelijk om in een gesprek te antwoorden op een bericht zelf, maar dat verschijnt dan wel in de groepsapp. Ook de gegroepeerde meldingen in iOS 12 helpen om niet gek te worden van eindeloos veel meldingen uit groepsgesprekken. Inmiddels wordt hier ook bij vermeld hoeveel ongelezen berichten je van welke personen hebt.
Bètaversie voorbode voor nieuwe updates
Het gaat vooralsnog slechts om een bètafunctie in de Android-versie. Toch blijkt vaker dat zulke nieuwe functies vervolgens ook vlot naar iOS worden uitgerold. WhatsApp zit niet stil en werkt bijvoorbeeld ook nog hard aan een donkere modus. Daarnaast kun je sinds kort stickers sturen via WhatsApp.
Hoewel veel mensen blij zullen zijn met dergelijke nieuwe functies, doet het bedrijf de laatste tijd ook aardig wat stof opwaaien. WhatsApp-topman Chris Daniels bevestigde onlangs dat vanaf 2019 reclame is te zien in WhatsApp Status. Dit moet het ‘primaire verdienmodel’ van de app worden. Wanneer de eerste reclame precies verschijnt, is echter onduidelijk.
Lees meer over WhatsApp