Clips is de simpele app van Apple waarmee je video’s maakt. Na een week vonden we nog wat ruimte voor verbetering en hebben we nog genoeg wensen voor Clips.
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
Onze Apple Clips wensen
Apple bracht zijn foto- en videobewerking-app Clips vorige week uit. Je kunt er foto’s en video’s mee monteren om een gaaf filmpje te maken, helemaal geschikt voor social media. Omdat de app zo simpel is, lukt het iedereen een leuke video in elkaar te draaien. Heb je toch hulp nodig, lees dan onze Apple Clips tips.
Nu Clips sinds een week te downloaden is, concluderen we dat Apple een fraaie app heeft gemaakt die nog wel wat verbetering kan gebruiken. Hieronder onze wensen op een rijtje. Wat mis jij nog in de app? Laat het weten in de comments!
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
1. Spraakballonnen
EĂ©n van de tofste dingen in Clips is de mogelijkheid om woorden in beeld te laten verschijnen op het moment dat je ze uitspreekt. Mensen die het filmpje zonder geluid kijken, weten dan wat je zegt. Nog leuker is het om de tekst daadwerkelijk in een tekstballon te tonen, zoals in stripboeken. De app biedt zulke ballonnen als sticker, maar daar typ (of spreek) je vooraf wat in. Omdat Clips zelfs een stripboekfilter heeft, is het gek dat je tekst niet in een ballonnetje kunt laten verschijnen terwijl je de woorden uitspreekt.
2. Opties voor instellingen
Apple houdt zijn app behoorlijk strak. Waarschijnlijk met een reden, want door gebruikers zo min mogelijk met instellingen te laten rommelen, blijft de app simpel voor iedereen. In sommige gevallen was iets meer personalisering wel handig. Bijvoorbeeld om bepaalde talen in en uit te schakelen. Clips herkent automatisch Nederlands, maar als je Engelse woorden gebruikt, gaat het vaak mis.
3. Meer bewerkingsmogelijkheden
In Clips kun je kiezen voor verschillende soorten teksten en tekstkaarten die bijvoorbeeld het einde van de video aangeven of die je instelt voor een jarige. In deze kaarten kun je de tekst aanpassen, voor de rest niets. Dat is op zich logisch, omdat het om animaties gaat, maar iets meer instelbare variatie zou niet misstaan. Al was het maar het veranderen van kleuren om ze iets frisser te houden. Ook teksten op een andere plek zetten is niet mogelijk, waardoor de positionering soms raar oogt.
4. Tekenen
Filmpjes en foto’s zijn aan te vullen met filters en emoji, maar we missen een manier om zelf in beeld te krabbelen. Dat is handig om bijvoorbeeld iets te markeren. Andere apps waarin je simpel video’s bewerkt, zoals Instagram en Snapchat, bieden die mogelijkheid wel.
5. Fragmenten losknippen
Heb je een lelijk einde aan een verder leuke opname, dan kun je dat stukje er met Clips heel snel afknippen. Maar heb je een video die je in stukjes wilt opknippen om verspreid door je Clips-filmpje te gebruiken, dan kan dat niet. Een fragment in tweeën delen zou best een handige toevoeging zijn, bijvoorbeeld als je tussendoor een geinige tekstkaart wilt plaatsen ter verduidelijking van de situatie.
6. Inzoomen
Heb je geprobeerd in te zoomen tijdens een Clips-opname? Misschien heb je gemerkt dat dat niet zo gemakkelijk gaat. Je moet dan met Ă©Ă©n vinger de opname lopend houden en met je andere hand twee vingers uit elkaar bewegen. Dat levert niet alleen schokken in beeld op, maar het werkt ook niet goed. Apple zou eens moeten kijken naar hoe een app als Snapchat dat oplost. Daarin veeg je met je duim vanaf de opnameknop omhoog om in te zoomen en omlaag om weer uit te zoomen. Veel simpeler en fijn voor de plotselinge en dramatische momenten in je video’s.
7. Meer filters
In de basis is Clips echter een prima app. We hopen dat Apple de komende tijd regelmatig met updates komt. Daarin kan het bedrijf dan meer filters en tekstopties kwijt als aanvulling op het bestaande aanbod. Verder zouden maskers (zoals op Snapchat) de dienst ook niet misstaan.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!