De 4 beste Hooikoorts-apps om je voor te bereiden op het pollenseizoen

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Met deze 4 hooikoorts-apps ben je klaar voor het pollenseizoen

11 april 2019, 13:10
3 min leestijd
Met deze 4 hooikoorts-apps ben je klaar voor het pollenseizoen

De ogen gaan weer kriebelen, de neuzen beginnen te snotteren en de ademhaling verloopt moeizamer. Kortom: er hangen weer pollen in de lucht. Deze Nederlandse hooikoorts-apps helpen je het pollenseizoen door.

De beste hooikoorts-apps van Nederland

Het hooikoorts-seizoen is in volle gang, maar er zijn gelukkig genoeg iOS-apps die jou een handje helpen. Zo zie je iedere ochtend wat de verwachting voor die dag is, en kunnen kinderen met een speciale kinder-app gemakkelijk laten zien waar ze last van hebben. Dit zijn onze vier favoriete hooikoorts-apps voor je iPhone.

Pollenradar

1. Pollennieuws

Pollennieuws is Ă©Ă©n van de bekendste en handigste apps. De app presenteert op een kaart van Nederland de pollenverwachting bij droog weer. Op de kaart wordt met kleuren aangegeven hoe groot de ‘dreiging’ is. Gebruikers kunnen een cijfer toekennen aan hoeveel last van hooikoorts ze die dag hebben Ă©n aangeven wat de symptomen zijn. De meldingen helpen Pollennieuws in kaart te brengen waar het meest last van hooikoorts is.

Daarnaast presenteert de app handige statistieken, waarmee je kan zien hoeveel Nederlanders vandaag meldingen hebben gedaan, wat het gemiddelde hooikoorts-cijfer is en wat de meeste symptomen zijn. Dat kun je ook regionaal inzien. Verder biedt de app meer informatie over pollen en de bomen en grassen waar ze vanaf komen.

Pollennieuws

World of Warmth

€ 1,99 via App Store

2. Buienradar

We kennen Buienradar natuurlijk als de app die bepaalt of jij wel of geen paraplu meeneemt, maar de komende maanden is er ook een Pollenradar aanwezig. Dit speciale onderdeel van de app bevat een eigen radar, die precies laat zien hoeveel pollen er per regio rondzweven.

Wat de Pollenradar vooral zo handig maakt, is de schuifbalk onderin beeld waarmee je tot vijf dagen vooruit kunt kijken. Zo kun je een inschatting maken of je hooikoorts-klachten de komende dagen toenemen of je er juist minder last van gaat hebben.

Buienradar - weer

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Hooikoorts-apps

3. Allergogo

Allergogo richt zich vooral op kinderen met hooikoorts. De kleurrijke app maakt het op een begrijpelijke manier mogelijk voor kinderen om klachten aan te geven. Zo kunnen ze op de neus van een poppetje tikken als ze daar last van hebben, zodat ouders beter zicht krijgen op de situatie van hun kind.

De app is bedoeld voor mensen waarvan al is vastgesteld dat ze hooikoorts hebben. De applicatie kan vervolgens gedurende de dag een hulpmiddel zijn om de klachten in kaart te brengen en het medicijngebruik te monitoren.

AllerGoGo

AppBakkers BV

Gratis via App Store

4. A.Vogel Hooikoortsweerbericht

Deze app is inmiddels jaren oud, maar presenteert het pollennieuws nog steeds op een vrij goede manier. Het Hooikoortsweerbericht ziet er nog het meest als een traditioneel weerbericht uit, met een kaart van Nederland en slechts enkele icoontjes die de pollen aangeven. De kleur geeft het aantal pollen aan. Van groen bij weinig last tot rood bij veel last.

De app presenteert het lokale pollennieuws voor maar liefst vijf dagen aan. Op de voorpagina is zelfs een tekstbericht te lezen over de pollendag van vandaag. Houd er wel rekening mee dat de app afkomstig is van A. Vogel. Hoewel er in de app reclame wordt gemaakt voor oogdruppels tegen hooikoorts, lijkt de app verder betrouwbaar.

A.Vogel Hooikoortsweerbericht

A.Vogel Nederland

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu