De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 34 vind je hier.
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
De leukste iOS-apps op een rijtje
De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
1. Facebook-app
De Veiligheidscheck krijgt een aparte afdeling binnen de Facebook-app. Voorheen maakte Facebook de mogelijkheid slechts in uitzonderlijke situaties beschikbaar, maar binnenkort is het een vast onderdeel van de app. Via het nieuwe scherm, dat waarschijnlijk te openen is via het menu (de knop rechtsonder in de iOS-app), komen de situaties te staan waarin vrienden zich veilig hebben gemarkeerd.
De functie krijgt geen prominente plek binnen de app, maar is wel altijd bereikbaar. Binnen een paar weken zal de update iedereen hebben bereikt. Volgens Facebook hebben mensen tijdens een crisis behoefte om in contact te komen met naasten, om hulp te vragen of aan te bieden of om meer te weten te komen over de crisis zelf.
→ Download de Facebook-app in de App Store (gratis)
Facebook
Meta Platforms, Inc.
2. Colossatron
Apple plaatst komende week de game Colossatron: Massive World Threat van Halfbrick Studios, het team achter de succesvolle games Fruit Ninja en Jetpack Joyride, in de spotlight. Net als die games, heeft Halfbrick voor Colossatron weer een uniek concept bedacht. Het idee is dat een kwaadaardig monster de mensheid wilt vernietigen. In plaats van dat jij het beest moet vernietigen, mag je juist hulp bieden.
Het monster is een enorme slang die bestaat uit losse onderdelen waar wapens op geplaatst zijn. Jij pakt onderdelen uit de omgeving en plaatst die in de slang, zodat het beest langer en sterker wordt. Elk onderdeel heeft zijn eigen kleur. Plaats je bijvoorbeeld drie rode onderdelen achter elkaar, dan ontstaat er een extra sterk wapen.
→ Download Colossatron in de App Store (gratis)
Colossatron
Halfbrick Studios
3. BNNVARA
BNNVARA bracht deze week een compleet vernieuwde iOS-app uit. Centraal staan de Stories, wat korte video’s van de verschillende programma’s zijn. Open je de app, dan zie je gelijk een overzicht met leuke en actuele videoclips van BNNVARA-programma’s zoals Boos, 3 op Reis en Queer Amsterdam.
Je springt – net als in Instagram en Snapchat – van filmpje naar filmpje door naar links of rechts te swipen, waarbij je ook verticale video’s te zien krijgt. De app heeft wel een groot nadeel: je hebt per se een account nodig om ermee aan de slag te kunnen. Niet echt handig dus.
→ Download BNNVARA in de App Store (gratis)
4. Radiation City
Radiation City is een survival horror game die zich afspeelt in het rampgebied rondom Chernobyl, waar je moet zien te overleven terwijl je op zoek gaat naar dierbare. Dit gaat niet zonder slag of stoot en al snel moet je het opnemen tegen zombies en andere vijanden.
Hoewel Radiation City zeker geen originele game is, heeft het spel wel een verhaal om te volgen. Je belandt in het rampgebied door een vliegtuigongeluk, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Aan jou de taak om achter de waarheid te komen en het mysterie op te lossen.
→ Download Radiation City in de App Store (5,49 euro)
Radiation City
Atypical Games
5. Polygram
Het is niet makkelijk om nog een plekje te veroveren tussen gevestigde sociale netwerken als Facebook, Snapchat en Twitter. Maar Polygram denkt het gouden idee te hebben. De app herkent gezichtsuitdrukkingen van de gebruiker via de selfiecamera van de iPhone. Met de technologie van Polygram wordt het gezicht omgezet in een emoji als je een post bekijkt.
Het gevolg daarvan is dat de reacties heel eerlijk zijn. Alleen als je oprecht moet lachen, registreert de app die reactie. Het gros van de tijd kijk je waarschijnlijk wat verveeld naar het iPhone-scherm. De app draait helemaal rondom deze emoji als reacties. Je kunt verder niet zelf likes uitdelen of een reactie kiezen. Het gezicht bepaalt.
→ Download Polygram in de App Store (gratis)
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!