Facebook gaat de strijd (wederom) aan met Snapchat. De app Slingshot kan eveneens plaatjes en video’s versturen die vanzelf weer verdwijnen. Toch is er iets anders aan Facebooks app. Deze 5 dingen moet je weten over Slingshot.
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
1. Hoe werkt Slingshot?
Met Slingshot kun je foto’s en video’s van 15 seconden naar een vriend, een groep vrienden of al je contacten sturen. Content verdwijnt vanzelf als het bekeken is, al kun je als maker een auto-save optie instellen, zodat je de foto of video zelf nog hebt. Vrienden kun je toevoegen via Facebook of je kunt de contactenlijst van je telefoon gebruiken. Mensen kunnen je ook toevoegen via je gebruikersnaam. Foto’s die je verstuurt kun je voorzien van een tekening of tekst.
2. Eerst antwoorden, dan kijken
In berichten-apps als Snapchat kun je een bericht meteen bekijken zodra je hem ontvangt. Slingshot werkt wat vreemd. Om te kunnen zien wat vrienden je hebben gestuurd, moet je eerst iets terugsturen. Tot die tijd blijft een ontvangen bericht gecensureerd door gekleurde vierkantjes. Een frustrerend idee, minder toegankelijk dan Snapchat en of het een succes wordt is afwachten. Er zit echter een idee achter. Je wil namelijk niet alleen verhalen delen, maar ook ontvangen. Voor wat, hoort wat.
3. Meer dan een Snapchat kloon
Facebook ziet Slingshot niet als een berichten-app, eerder als een nieuwsfeed van content die werkt met het pay-to-play principe. Omdat je een foto of video pas kunt zien als je erop reageert, moeten gebruikers juist worden aangemoedigd om content te delen. Niet alleen daarin is Slingshot anders dan Snapchat. De app moet echt aanvoelen als Facebooks nieuwsoverzicht, maar dan specifiek voor jou. Foto’s en video’s die net iets te privé zijn voor op sociale media, maar die je wel met enkele mensen wil delen, kun je kwijt op Slingshot. Zo gebruik je toch een dienst van Facebook, dat doet het bedrijf slim.
4. Slingshot voorlopig alleen voor Amerikanen beschikbaar
De Slingshot app is in de Amerikaanse App Store al beschikbaar, wij moeten nog een tijdje wachten. Wanneer Slingshot in Nederland uitkomt, is nog niet bekend. Facebook doet hetzelfde met Slingshot als dat het met Paper deed. Ook die app kwam eerst in de Verenigde Staten uit en staat nog steeds niet in de Europese App Store.
5. Facebook probeerde het al eerder
Dat Facebook een dienst als Snapchat wel ziet zitten, bleek in het verleden al. Mark Zuckerberg heeft vorig jaar in november geprobeerd Snapchat op te kopen, maar oprichter Evan Spiegel wuifde het bod van 3 miljard dollar doodleuk weg. Sindsdien sleutelt Facebook aan een concurrent, die er in de vorm van Slingshot is gekomen. Overigens probeerde Facebook het al eerder met Poke. Deze app, die inmiddels niet meer bestaat, werd oorspronkelijk gemaakt als tegenhanger van Snapchat.
Lees meer over Facebook
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!