Ben je op zoek naar een alternatief voor de AirPods Max maar weet je niet zo goed welke koptelefoon nou het beste is? iPhoned legt in deze koopwijzer uit wat de beste alternatieven zijn voor deze prijzige koptelefoon van Apple.
Lees verder na de advertentie.
Een nieuwe koptelefoon kopen
Deze koopwijzer is opgesteld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe koptelefoon en wil weten welke koptelefoon in 2024 het beste alternatief is voor Apple’s AirPods Max. De keuze voor de juiste koptelefoon hangt natuurlijk grotendeels af van jouw persoonlijke smaak, behoeften en budget.
Om je te op weg te helpen, delen we in deze koopwijzer een overzicht van de sterke en zwakke punten per alternatief. Lees snel verder om te ontdekken welke koptelefoon het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.
De AirPods Max in het kort
De AirPods Max is Apple’s luxe over-ear koptelefoon, ontworpen voor de beste luisterervaring. Ze bieden actieve ruisonderdrukking (ANC) om omgevingsgeluid te blokkeren, samen met een transparantiemodus om het omgevingsgeluid juist door te laten wanneer dat nodig is.
Dankzij de H1-chip in beide oorschelpen krijg je functies zoals ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking voor een meeslepend 3D-geluid, ideaal voor films en muziek. De koptelefoon heeft een comfortabel ontwerp met ademende mesh-kussens en biedt tot 20 uur batterijduur. Ze zijn verkrijgbaar in stijlvolle kleuren zoals zilver, spacegrijs, groen, roze en blauw.
AirPods Max prijzen
Aan de AirPods Max hangt momenteel nog steeds een flink prijskaartje. Daarom hebben we de beste alternatieven voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Heb je toch liever de AirPods Max? Hieronder vind je de beste deals voor de AirPods Max.
#1 – Beste Noise-Cancelling: Sony WH-1000XM5
Pluspunten
-
Verbinden met meerdere apparaten tegelijk
-
‘Zoek mijn’ functie
Minpunten
-
Niet gemakkelijk in te klappen
-
Geen IP-certificering (waterdichtheid)
De Sony WH-1000XM5 in het kort
Deze nieuwste Sony koptelefoon is de opvolger van de geliefde (en inmiddels twee jaar oude) Sony WH-1000XM4. Deze nieuwe Sony-headset heeft een vernieuwd ontwerp gekregen, waarbij de hoofdband nu moeiteloos verstelbaar is, in tegenstelling tot eerdere versies waarbij je nog een klik hoorde (en voelde) bij het verstellen.
Met de WH-1000XM5 van Sony kun je verbinding maken met twee apparaten tegelijkertijd, zoals je laptop en smartphone. Als je bijvoorbeeld naar muziek luistert op je laptop en er komt een telefoongesprek binnen, dan hoef je alleen maar op de Sony-koptelefoon te tikken om over te schakelen naar je smartphone.
Bediening
Net als de AirPods Max, is de Sony WH-1000XM5 uitgerust met verschillende knoppen aan de zijkant, maar de manier waarop je het volume regelt (en de muziek bedient) is anders. Deze koptelefoon maakt namelijk gebruik van aanraakgevoelige bediening in de oorschelp.
Uitblinker in noise-cancelling
De Sony WH-1000XM5 blinkt vooral uit in de noise cancelling. De geluidskwaliteit is prima, maar de koptelefoon onderscheidt zich met name door de uitstekende onderdrukking van omgevingsgeluid. Achtergrondgeluiden, zoals het geronk van een auto of het dreunen van een trein, zijn vrijwel onhoorbaar, vooral tijdens het luisteren naar muziek. Hoewel stemmen ook goed worden gefilterd, zijn ze soms nog enigszins hoorbaar. De combinatie van deze pluspunten maakt deze koptelefoon tot een van de beste alternatieven voor de AirPods Max. Via een van de onderstaande buttons scoor je de beste deal voor deze koptelefoon.
#2 – Het goedkoopst: JBL Tune 510BT
Pluspunten
-
Batterijduur van 40 uur
-
Meerdere apparaten verbinden
Minpunten
-
Geen noise-cancelling
-
Geen AUX ingang
De JBL Tune 510BT in het kort
Met de JBL Tune 510BT koptelefoon geniet je van geluid in hoge kwaliteit. Deze hoofdtelefoon levert het kenmerkende Pure Bass-geluid van JBL, en dit alles voor een betaalbare prijs.
JBL levert geen oplader bij de koptelefoon, hier zul je dus zelf voor moeten zorgen. Daarnaast is er geen aux-ingang op de koptelefoon aanwezig. Daardoor kun je dus niet verder luisteren met eenkabeltje, wanneer de batterij van je koptelefoon leeg is. Tot slot biedt de JBL Tune 510BT geen actieve ruisonderdrukking, dus het geheel afsluiten van omgevingsgeluiden is niet mogelijk met deze koptelefoon.
De batterijduur
Een voordeel van deze koptelefoon is de lange batterijduur. Op een volle accu geniet je tot veertig uur lang van jouw favoriete muziek. Koptelefoon leeg? Leg hem dan vijf minuutjes aan de stroom en je kunt weer twee uur vooruit. Het volledig opladen doet de koptelefoon in twee uur.
De goedkoopste koptelefoon
Voor de JBL Tune 510BT betaal je bij JBL zelf 45 euro. Bij andere webshops kan deze prijs iets lager zijn, daarom hebben we hieronder de beste deasl voor je uitgelicht. Naast de standaard kleuren zoals zwart of wit komt de koptelefoon ook in een aantal vrolijke kleuren zoals roze of blauw.
#3 – Beste accuduur: Teufel Real Blue Pro
Pluspunten
-
Goede accuduur
-
Komt met case
Minpunten
-
Prijskaartje
-
Matige touch bediening
De Teufel Real Blue Pro in het kort
Deze koptelefoon van Teufel is op dit moment de beste van dit Duitse audiomerk. De Real Blue Pro is uitgerust met diverse functies en meerdere microfoons, waardoor geluid kan worden gefilterd wanneer je de actieve ruisonderdrukking of de transparantiemodus gebruikt.
Ruisonderdrukking
In de transparantiemodus wordt geluid juist doorgelaten, zodat je gesprekken kunt voeren zonder de koptelefoon af te zetten. Tijdens het wisselen tussen de modi hoor je wel een geluidje, maar het kan soms onduidelijk zijn in welke modus je precies zit. Het zou handiger zijn geweest als een stem je dit exact had verteld.
De beste accuduur
Deze koptelefoon van Teufel blinkt uit in de accuduur. Met de koptelefoon kun je tot wel 56 uur lang luisteren op één enkele acculading. Als je de ruisonderdrukking inschakelt, wordt dat echter iets verkort tot 44 uur. Daarnaast beschikt hij over een snellaadmodus, waardoor je de koptelefoon snel weer kunt gebruiken. Deze Teufel-koptelefoon heeft een langere accuduur dan de AirPods Max, wat hem zeker een waardig alternatief maakt.
#4 – Beste prijs- kwaliteitverhouding: Sony WH-CH720N
Pluspunten
-
Noise-cancelling
-
Batterijduur van 35 uur
Minpunten
-
Komt zonder opberghoes
-
Komt zonder stekker
De Sony WH-CH720N in het kort
De geluidskwaliteit van deze draadloze koptelefoon is al goed, maar met de Sony Headphones Connect-app wordt het nog beter. Met deze app kun je bijvoorbeeld de equalizer aanpassen, zodat het geluid perfect aansluit bij jouw favoriete muziekgenre. Ook kun je instellen welke digitale assistent je wilt gebruiken en welke apparaten met je koptelefoon zijn verbonden.
Bediening
Je bedient ‘m met de fysieke knoppen die op de oorschelpen te vinden zijn. Dat werkt prima, maar vaak moet je zoeken waar de knopjes precies zitten. Verder is het ook jammer dat er geen sprake is van oordetectie, want muziek speelt gewoon door als je de hoofdtelefoon van je hoofd haalt. Verbinden met twee apparaten tegelijk is dan wel weer mogelijk, wat handig is als je op een ander apparaat een telefoontje binnenkrijgt.
Batterijduur
Volgens Sony heeft de koptelefoon een batterijduur van 35 uur met active noise cancelling ingeschakeld en zelfs 50 uur in de gewone modus. Opladen kan aan de hand van een USB-C-kabel, maar je moet wel zelf voor de stekker zorgen. Het volledig opladen duurt iets meer dan drie uur. Kun je niet zo lang wachten? In slechts drie minuten aan de lader is de koptelefoon weer voorzien van genoeg energie voor een uur aan luisterplezier.