'Apple registreert Apple Card in Nederland en de rest van Europa'

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

‘Apple registreert Apple Card in Nederland en de rest van Europa’

18 juli 2019, 11:22
2 min leestijd
‘Apple registreert Apple Card in Nederland en de rest van Europa’

Apples nieuwe betaalpas, de Apple Card, komt spoedig beschikbaar in de Verenigde Staten. Het bedrijf uit Cupertino lijkt ook plannen te hebben om het pasje naar Nederland en de rest van Europa te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Card in Nederland geregistreerd

Patently Apple ontdekte dat Apple de Apple Card en het bijbehorende logo geregistreerd heeft in Hong Kong en Europa. De registratie in Europa gaat over de 28 landen van de Europese Unie, waaronder Nederland en België.

Tot nu toe heeft Apple enkel bevestigd dat de creditcard in de VS verschijnt in de loop van de zomer. Nu iOS 12.4 ieder moment kan verschijnen en verwijzingen naar de kaart bevat, lijkt het erop dat dit spoedig gaat gebeuren.

Apple Card Nederland

De betaalpas van Apple werd onthuld tijdens het event in maart, waar we leerden dat de Apple Card zowel fysiek als digitaal beschikbaar komt. De kaart kun je uiteraard gebruiken om mee te betalen, maar geef je ook inzicht in de hoeveelheid geld die je uitgeeft en of je nog terugbetalingen verschuldigd bent. Dit zie je allemaal in de Wallet-app, waar de kaart standaard wordt opgeslagen.

Daarnaast heeft de Apple Card een beloningsprogramma, waarmee je een deel van je geld terugkrijgt hoe vaker je met de Apple Card betaalt. Zo krijg je 3 procent van het bedrag teruggestort als je met de Apple Card en Apple Pay een product van Apple koopt, ongeacht of het hard- of software is.

Het grote verschil met deze creditcard is dat hij afkomstig is van Apple en niet van een bank. Ook zegt Apple privacy net zo serieus te nemen als met zijn andere producten. Zo heb je Face ID of Touch ID nodig om gegevens in te zien en zal Apple nooit je betaalgegevens inzien. De fysieke kaart heeft geen cijfers die zichtbaar zijn, wat ook je privacy verbetert in het geval je het pasje kwijtraakt.

Hoewel de kaart dus geregistreerd is voor de Europese markt, is het lastig in te schatten wanneer de betaalpas ook echt hier beschikbaar komt. We hoeven immers alleen maar naar Apple Pay te kijken om te zien hoe lang het kan duren tot Apple een nieuw betaalmiddel in ons land lanceert.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu