Waarom Apple gezondheid-apps niet moet overhaasten

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

‘Apple krijgt geen tweede kans met gezondheid-apps’

7 september 2018, 9:06
2 min leestijd
‘Apple krijgt geen tweede kans met gezondheid-apps’

Apple focust zich steeds meer op de gezondheid van haar gebruikers, maar moet dit rustig aanpakken. Je krijgt namelijk geen tweede kans als het op gezondheid aankomt.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Apple gezondheid-apps de kans moet geven

Dat is de strekking van een opinieartikel geschreven door Robin Goldstein. De ex-Apple-medewerker is maar liefst 22 jaar bij het bedrijf betrokken geweest. In november 2017 verliet ze Apple en haar laatste klus was als manager van speciale gezondheidsprojecten.

Volgens de Apple-veteraan zijn techbedrijven gewend om producten snel te lanceren, en minstens zo snel te laten falen. Denk bijvoorbeeld aan de G4 Cube: de Apple-computer die compleet flopte. Men zit in zo’n situatie niet bij de pakken neer, maar leert van de fouten.

iOS 12 gezondheid concept

Deze aanpak gaat niet werken als het op gezondheid van iPad- en iPhone-gebruikers aankomt, zo zegt Goldstein. Digitale gezondheidsproducten draaien namelijk letterlijk om leven en dood, en zijn meer dan een leuke gadget. Hierdoor nemen consumenten deze apps heel erg serieus.

Lees ook: ‘Toekomstige Apple Watch focust nog meer op sport en gezondheid’

Alles gaat om de eerste indruk

Verder zegt de ex-medewerker dat niet alleen consumenten overtuigd moeten worden, maar bijvoorbeeld ook zorgverzekeraars. Momenteel kun je via de Gezondheid-app gegevens verzamelen via je iPhone of Apple Watch, maar het blijft bij statistiek. Om digitale gezondheid echt te laten slagen zullen zorgverleners- en verzekeraars mee moeten doen.

Tot slot schrijft Goldstein dat je geen tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken, en dit gaat vooral op voor de gezondheid van gebruikers. Ze verwijst hierbij naar Theranos. Dit bedrijf zei een methode te hebben bedacht waarbij slechts één druppel bloed nodig was om patiënten op tientallen ziektes te testen.

Ook interessant: Gids: zo gebruik je de Activiteit-app van Apple

Dit bleek echter niet helemaal te kloppen en de oprichtster wordt daarom verdacht van fraude. Ook het bedrijf is inmiddels failliet verklaard. Goldstein zegt dat techbedrijven hier rekening mee moeten houden en dat gezondheid om veel meer gaat dan simpelweg geld verdienen.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu