Apple Pay start in Duitsland, maar blijft (nog) te klein voor toezicht EU

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Apple Pay start in Duitsland, maar blijft (nog) te klein voor toezicht EU

11 december 2018, 9:00
2 min leestijd
Apple Pay start in Duitsland, maar blijft (nog) te klein voor toezicht EU

Na een start in BelgiĂ« is Apple Pay vanaf vandaag ook in Duitsland beschikbaar. De betaaldienst is echter nog te klein om onder toezicht te worden geplaatst van de Europese Commissie.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay in Duitsland nu beschikbaar

Sinds vanochtend kun je in Duitsland betalen door je iPhone of Apple Watch boven een contactloze betaalautomaten te houden. Hiermee ondersteunt Apple wederom een groot Europees land met zijn betaaldienst, maar is er in Nederland nog steeds niks bekend over een concrete datum. Ondanks de vele geruchten die de afgelopen jaren verschenen, is het de laatste maanden weer opvallend stil wat Apple Pay in Nederland betreft.

Apple Pay in Duitsland

In een nieuw interview met Reuters stelt Margrethe Vestager van de Europese Commissie dat de EU nog geen plannen heeft om een onderzoek naar Apple Pay te starten. De betaaldienst zou nog te klein zijn om voor een concurrentieprobleem te zorgen in Europa.

Worden er echter klachten tegen Apples betaaldienst ingediend, dan sluit Vestager niet uit dat een dergelijk onderzoek in de toekomst wel wordt ingezet. De Europese Commissie voert geregeld dergelijke onderzoeken uit om te zien of een bedrijf of dienst zich schuldig maakt aan oneerlijke concurrentie.

Apple Pay niet groot genoeg

“Op het eerste gezicht is Apple nog niet dominant genoeg op de markt om een dergelijk onderzoek te starten”, aldus Vestager. “Omdat de betaalmarkt een erg belangrijke markt is, nemen we iedere klacht echter erg serieus.” In het geval van Apple Pay zou dit vooral te maken hebben met de nfc-chip in de iPhone en Apple Watch. Deze houdt Apple gesloten, zodat alleen Apple zelf hem kan gebruiken voor mobiele betalingen.

Mocht Apple Pay in de toekomst breder beschikbaar komen en daardoor populairder worden in Europa, dan zou de EU druk kunnen uitoefenen om deze nfc-chip ook beschikbaar te stellen voor aanbieders van concurrerende betaaldiensten.

Lees ook: Apple Pay instellen en gebruiken: zo werkt het op iPhone, Mac en Watch

Meer nieuws over Apple Pay

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu