Apple verraden door jurist van eigen advocatenkantoor - iPhoned

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Apple verraden door jurist van eigen advocatenkantoor

2 juni 2013, 11:59
2 min leestijd
Apple verraden door jurist van eigen advocatenkantoor

Een vorig jaar gestarte ‘patent troll’-rechtszaak blijkt veel meer te zijn dan dat. Een advocaat van een door Apple ingehuurd advocatenkantoor blijkt namelijk 35 procent van de aandelen van de aanklager te bezitten, FlatWorld Interactives genaamd.

Lees verder na de advertentie.

Dit meldt Ars Technica zondag in een uitgebreid artikel. FlatWorld Interactives startte vorig jaar een rechtszaak tegen de touchscreens van Apple, deze zouden inbreuk doen op de patenten FlatWorld-eigenaar Slavko Milekic. 35 procent van de aandelen van dat bedrijf zijn echter in handen van advocaat John McAleese, een medewerker van Morgan, Lewis & Bockius. Dit is een van Apples ‘go-to’-advocatenkantoren, die ongetwijfeld niet blij zijn met de acties van McAleese.

Confidentiële informatie doorspelen

iPhone 3GS

John McAleeses vrouw Jennifer regelde het meeste van de aanklacht. Zij zou al sinds 2007 advocaten van verschillende ‘patent trolls’ en zelfs advocaten van bedrijven als Google en Nokia hebben aangesproken, met het bericht dat ze een goede zaak tegen Apple hebben.

John McAleese had gedurende dat proces volledige toegang tot besloten informatie over Apple-rechtszaken, waar hij naar eigen zeggen geen gebruik van heeft gemaakt. Apple ziet dit natuurlijk anders en wil dat FlatWorlds advocatenkantoor Hagens Berman Sobol Shapiro van de zaak wordt afgehaald. John McAleese is uiteraard snel ontslagen door zijn eigen advocatenkantoor.

Morgan, Lewis & Bockus neemt namelijk al sinds 2003 veel van Apples patentenzaken voor zijn rekening, en doet dit ook voor meer dan vijftig andere bedrijven in de Fortune 100. Het advocatenkantoor verdient hier circa 1,5 miljoen dollar per jaar mee.

Al sinds 2007 bezig

FlatWorld Interactives klaagde Apple aan in 2012 en nam daarbij bijna alle Apple-producten mee. Ze zouden inbreuk doen op twee patenten die het ‘swipen’ over een touchscreen beschrijven. Later klaagde het bedrijf ook LG en Samsung aan met vergelijkbare beschuldigingen. Het bedrijf heeft zelf weinig gedaan met zijn patenten en lijkt ze daarom alleen te hebben onderhouden voor het gebruik in rechtszaken tegen grotere bedrijven, vandaar de term ‘patent troll’.

De McAleeses waren al bezig met de rechtszaak sinds het aankondigen van de eerste iPhone in 2007. Een handige tijdlijn van alles wat sindsdien is gebeurd is te vinden op de tweede pagina van het artikel van Ars Technica.

Via: iPhoneclub

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu