Hue Tap review: handige schakelaar voor je Hue-lampen

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Hue Tap review: handige schakelaar voor je Philips Hue-lampen

15 september 2014, 19:30
2 min leestijd
Hue Tap review: handige schakelaar voor je Philips Hue-lampen

Reviewscore

7,5

Op de redactie van iPhoned zijn we groot fan van de kleurrijke Hue-lampen van Philips. Sinds deze zomer is er een switch om ze simpel te bedienen: de Hue Tap.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijkheden

Hue Tap review

Eenvoud dient de mens moet Philips gedacht hebben toen het de Hue Tap ontwikkelde. Deze schakelaar dient zelf als knop om het licht in te schakelen en drie kleinere toetsen om snel te wisselen tussen de Hue-profielen die je hebt gekoppeld. Het apparaatje is klein en gemakkelijk op een muur te bevestigen, zodat je bijvoorbeeld bij binnenkomst in je huis snel je lampen kunt inschakelen. Uiteraard kan dat ook met de iOS-app, maar dat betekent dat je je smartphone uit je broekzak moet halen. Niet handig als je je handen vol met boodschappen hebt.

Het voordeel van de Hue Tap is dat deze geen batterijen nodig heeft. De schakelaar werkt op bewegingsenergie; elke keer dat je de knop indrukt, wordt hij als het ware ‘opgeladen’. Dat vereist wat meer kracht dan je misschien gewend bent, maar wij vinden het maar al te fijn dat de Tap niet aan de lader hoeft.

De schakelaar zelf voelt stevig aan, mede door het gewicht van 86 gram. De Tap meet 75 bij 75 bij 25 millimeter en is noch mooi, noch lelijk. Hangt hij aan de muur, dan zal hij niet direct opvallen. Je kunt ‘m ook als afstandsbediening voor je Hue-lampen gebruiken, mocht je geen zin hebben om met de muurbevestiging aan de slag te gaan.

De Hue Tap instellen

Hue Tap review

Het instellen van de Hue Tap gaat erg eenvoudig en direct vanuit de Hue-app die je wellicht al op je iPhone hebt staan. Je koppelt de schakelaar door de knop met vier puntjes even in te houden en kunt vervolgens gemakkelijk lichtscènes aan de toetsen koppelen.

Ondersteuning voor de automatisering-app IFTTT ontbreekt vreemd genoeg, terwijl de Hue-lampen hier wel mee overweg kunnen. We hopen dan ook dat het op termijn alsnog mogelijk wordt om specifieke acties (zogenoemde ‘recepten’) toe te wijzen aan de knoppen van de Tap.

Conclusie

Hue Tap

Hoewel de Hue Tap zijn werk prima doet, is de prijs van het apparaatje wat ons betreft een struikelblok. In de Apple Store kost de Tap een kleine 60 euro en voor datzelfde bedrag haal je ook een losse Hue-lamp in huis. Hij is ook niet noodzakelijk voor het bedienen van je lampen maar wel – eerlijk is eerlijk – erg handig.

Nawoord: Bij ons testexemplaar ontvingen we ook een Hue Lux starterspakket. Deze set is goedkoper (99,95 euro) dan de normale Hue starterkit, aangezien je twee dimbare lampen ontvangt die alleen wit licht geven. Afgezien daarvan is de functionaliteit hetzelfde.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu