iPhone jailbreaken

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Je iPhone jailbreaken

17 oktober 2013, 11:24
2 min leestijd
Je iPhone jailbreaken

Voor de knutselaars onder ons is de geslotenheid van de iPhone soms een probleem. Gelukkig kun je, als je een beetje technisch bent, je iPhone jailbreaken.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone is beroemd én berucht om de manier waarop alles aan het toestel dichtgetimmerd is. Bij Apple is de filosofie dat een smartphone het beste werkt wanneer telefoon en software perfect op elkaar zijn afgestemd. Voor de knutselaars onder ons is dat een probleem, want er is daardoor veel dat je niet kunt beïnvloeden.

Let op: je iPhone jailbreaken mag niet van Apple. Als je je iPhone jailbreakt, verlies je daarom automatisch je garantie. De hieronder aanbevolen software is ook niet afkomstig van Apple. Wees dus voorzichtig.

iPhone jailbreaken

Wil je je iPhone jailbreaken? Volg dan de volgende stappen:

  1. cydiaSluit je iPhone aan op de computer en maak een backup van de inhoud van je iPhone met iTunes.
  2. Zorg dat je maximaal iOS 6.1.2 op je iPhone hebt staan. iOS 6.1.3 bevat een fix die de zwakheden die de jailbreak mogelijk maken, dichtsmeert. Om terug te gaan naar een vorige iOS versie, zet je de iPhone in de zogeheten DFU modus.
  3. Download het programma Evasi0n voor Windows, Mac of Linux.
  4. Start Evasi0n op – zorg dat je iPhone nog op de computer aangesloten is – en klik op ‘Jailbreak’. Evasi0n zal je iPhone automatisch detecteren en jailbreaken. Blijf ondertussen van iTunes af.
  5. Het proces zou maximaal een half uur in beslag mogen nemen. Duurt het langer, herstart je iPhone dan door home en powerknop ingedrukt te houden.
  6. Tijdens het proces zal je worden gevraagd om op een app icoon met de naam ‘Jailbreak’ te tikken. Doe dit.
  7. Als de jailbreak is voltooid – het programma sluit zichzelf automatisch af – herstel je de reservekopie van je iPhone vanuit iTunes.
  8. Proficiat, je jailbreak is voltooid!

Tussen je apps vind je nu Cydia, een variant op Apples eigen App Store app, die allerhande speciaal geschreven apps die functionaliteit van betaalde apps overnemen, bevat.

Daarnaast is het mogelijk om via Cydia onvolledige software te downloaden te proberen – iets wat bij de App Store nóóit zou gebeuren, omdat een team Apple medewerkers nauwkeurig in de gaten houdt wat er in de App Store wordt geplaatst.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu