Lars Paijmans
Gepubliceerd: 1 juli 2017,
bijgewerkt: 13 april 2022
iPhone 8 Plus kopen: alle opties op een rij
De iPhone 8 Plus is anno nu geen aanrader meer. Je kunt beter voor de iPhone SE 2022 gaan, of voor een ander recent model. Op deze pagina praten we je bij over alles dat je moet weten.
De iPhone 8 Plus in vogelvlucht
- De iPhone 8 Plus werd op 12 september 2017 aangekondigd, release was op 22 september
- Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs
- Je hebt de keuze uit twee opslagcapaciteiten: 64GB en 256GB
- True Tone-technologie, draadloos opladen, sneller door A11-chip en verbeterde dubbele camera
- De adviesprijs bedroeg 799 euro
- Anno 2022 is de iPhone 8 Plus geen aanrader meer. Wij raden de iPhone SE 2022 of een ander recent(er) model aan
De iPhone 8 is anno 2022 niet meer aan te raden. Alleen wanneer je op een erg goedkope manier wil checken of de iPhone iets voor je is, is ‘ie het overwegen waard. Het toestel is inmiddels verouderd en wordt waarschijnlijk niet meer bijgewerkt met nieuwe software-updates.
Dit is de iPhone 8 Plus
De iPhone 8 Plus is de opvolger van de iPhone 7 Plus. Doorgaans brengt Apple elke twee jaar een S-versie uit van de voorgaande iPhone, maar in 2017 koos het bedrijf ervoor om deze stap over te slaan. Geen 7S en 7S Plus, maar een iPhone 8 en 8 Plus. De S-versies verkochten vaak minder goed omdat de vernieuwingen in de toestellen maar klein zijn. Mogelijk is dat de reden geweest om die keuze te maken.
De iPhone 8 Plus is het grote broertje van de iPhone 8. Dit betekent niet dat de 8 Plus veel beter is of erg veranderd van de 8. In feite is het toestel dus vooral een verbeterde versie van de iPhone 7 Plus.
iPhone 8 vs iPhone 8 Plus: welke kies jij?
Het is natuurlijk goed te begrijpen dat je twijfelt over welk toestel je gaat aanschaffen. Neem je de compactere iPhone 8 of ga je liever voor het grotere scherm van de 8 Plus? Is een enkele camera voldoende voor het maken van foto’s of moet je de dubbele camera van de 8 Plus hebben? Dit zijn afwegingen die je moet maken in je keuze.
Twijfel je tussen de iPhone 8 en 8 Plus? Check dan hier wat de verschillen zijn en welke het beste bij jou past.
Wat je moet weten als je een iPhone 8 Plus gaat kopen
Heb jij al de keuze gemaakt om een iPhone 8 Plus aan te schaffen? Lees dan onze speciale pagina’s met handige tips om een iPhone 8 Plus met abonnement aan te schaffen, of een iPhone 8 Plus los te kopen. Net als de vorige jaren hoef je de nieuwe smartphone niet laten importeren vanuit het buitenland, Nederland zit namelijk weer bij de eerste groep landen die over de iPhone 8 Plus kunnen beschikken.
iPhone 8 Plus refurbished steeds populairder
Nu de iPhone 8 Plus steeds langer beschikbaar is, neemt ook het aanbod van de iPhone 8 Plus refurbished toe. Als je op zoek bent naar een goedkopere manier om dit toestel in huis te halen, raden we aan om dit aanbod eens te bekijken. In tegenstelling tot tweedehands apparaten is een refurbished iPhone 8 Plus door een professionele partij bekeken en waar nodig gerepareerd. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt en je hebt na het kopen altijd nog een partij om op terug te vallen.
Bekijk het iPhone 8 Plus refurbished aanbod
iPhone 8 Plus: de vernieuwingen op een rij
Op veel gebieden is de iPhone 8 Plus een voortzetting van de iPhone 7 Plus. Dat betekent dat je kunt rekenen op een 5,5 inch-Retina-scherm, een dubbele camera achterop en de krachtigste hardware die Apple maar kan bieden.
Maar schijn bedriegt, want eigenlijk elk onderdeel van dit toestel is flink verbeterd. Zo heeft Apple de smartphone voorzien van hetzelfde True Tone-display dat we kennen van de iPad Pro. Daardoor heeft je iPhone een breder kleurenpalet. Ook is er een nieuwe functie binnen de Portretmodus toegevoegd en is de 8 Plus draadloos oplaadbaar.
Camera: snellere sensor met Portretbelichting
De iPhone 7 Plus introduceerde de dubbele cameralens voor Apples smartphone. Die is op de 8 Plus verder verbeterd. Achterop vind je nu een 12 megapixel-camera met een grotere, snellere sensor. Dat betekent dat deze meer licht binnenlaat, waardoor je ook in situaties met weinig licht nog scherpe foto’s kunt schieten. Ook optische beeldstabilisatie is aanwezig, wat betekent dat je zelfs met hevig trillende handen (tijdens het rennen of fietsen bijvoorbeeld) nog bewegingsvrije beelden maakt.
Ook de Portretmodus is verder uitgebreid. Je kunt nu kiezen uit verschillende opties voor Portretbelichting, waarmee je fotostudio-achtige effecten aan je foto’s toevoegt. Zelfs met een drukke achtergrond kan de iPhone 8 Plus nog je fotografisch persoon onderscheiden en met perfecte belichting in beeld brengen. De tweede lens zorgt verder voor tot wel 10x digitale zoom op je foto’s zonder veel kwaliteitsverlies.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
Handig draadloos opladen
Bij het design combineert Apple stijl en functionaliteit. De metalen achterkant is vervangen door een glazen optie. Die ziet er niet alleen stijlvol uit, maar heeft ook voordelen. Je kunt de iPhone nu namelijk voor het eerst draadloos opladen.
Leg de 8 Plus neer op een tafel, dashboard of ander oppervlak met een Qi-oplader, en je hoeft niets aan te sluiten om een volle accu te krijgen. Houd je meer van opladen mét draad, dan kun je Quick Charge gebruiken, mis je hier een apparte oplader voor aanschaft.
Draait op de krachtige A11-chip
Hoewel de iPhone 8 Plus stukken goedkoper is dan de iPhone X, profiteer je wel van precies dezelfde kracht. Ook dit model is namelijk voorzien van Apples A11 Bionic-chip. Die bestaat uit zes cores. Twee van die cores zijn heel krachtig en worden ingezet voor games, de andere vier slurpen minder stroom en zijn voor het dagelijkse werk. Zo heb je wel alle kracht in huis, maar blijft de A11-chip relatief energiezuinig. De A11-chip presteert 25 procent beter dan de chip in de iPhone 7 en is 70 procent efficiënter.
Scherp True Tone-display
De iPhone 8 Plus beschikt ook over een speciale technologie in het scherm, namelijk True Tone. In het scherm zit een sensor voor omgevingslicht. Deze sensor neemt het omgevingslicht waar en past de felheid en kleur van je scherm daarop aan. In een donkere kamer is je scherm bijvoorbeeld wat warmer en geler en als je buiten in de regen staat is je scherm wat kouder en blauwer.
Daarnaast worden kleuren scherper op het scherm gezet door de technologie. True Tone lijkt op Night Shift, dat al in Mac en iOS zit, maar True Tone werkt niet op tijd. True Tone zat voorheen alleen in de 9,7 inch-iPad Pro.
Alternatieven voor de iPhone 8 Plus