Waarom je programmeer-app Grasshopper een kans moet geven

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Waarom je programmeer-app Grasshopper een kans moet geven

24 april 2018, 13:01
2 min leestijd
Waarom je programmeer-app Grasshopper een kans moet geven
Grasshopper: Learn to Code

Grasshopper: Learn to Code

Gratis

Reviewscore

8

Dat leren coderen niet saai en ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst Grasshopper. We bespreken aan de hand van vier redenen uit waarom deze nieuwe app van Google absoluut de moeite waard is.

Lees verder na de advertentie.

Grasshopper: gratis en spelenderwijs leren coderen

Grasshopper leert je coderen. Alhoewel dit misschien moeilijk klinkt, is het eigenlijk heel leuk en simpel. Grasshopper werkt namelijk net zo aangenaam en prettig als Duolingo. Door middel van korte puzzels en spelletjes leer je JavaScript. Met deze programmeertaal kun je onder meer (gedeeltelijk) websites en apps bouwen. Wij zijn fan en raden je aan om de app een kans te geven.

1. Coderen: iedereen kan het

Iedereen kan coderen, zo bewijst Grasshopper. Zodra je de app opstart krijg je een korte uitleg te zien, waarna je direct zelf aan de slag gaat. De eerste oefeningen zijn heel praktisch van aard. Zo moet je onder meer de vlag van Gabon namaken, waardoor je een grondbeginsel van JavaScript leert kennen: functies.

grasshopper

Hierna wordt je kennis op de proef gesteld door middel van een quiz. De quizzen en spellen worden na verloop van tijd natuurlijk steeds moeilijker, en alle onderdelen van de taal passeren de revue. Zodra je de smaak te pakken hebt en de fundamenten – zoals ‘strings’ en ‘variables’ – tot je genomen hebt, kun je door met twee verdiepende cursussen. Gaandeweg sprokkel je trofeeën bij elkaar en wordt je direct voor je werk beloond.

Er zit een goede leercurve in Grasshopper, waardoor de app voor vrijwel iedereen geschikt is. Voor een derde van de app-gebruikers is het dan ook hun eerste ervaring met coderen.

2. Het is gratis

Ten tweede is Grasshopper helemaal gratis. De app komt uit de koker van Area 120, oftewel het Google-experiment waarbij medewerkers twintig procent van hun werktijd mogen besteden aan het uitwerken van eigen initiatieven. Aangezien Google naar eigen zeggen veel waarde hecht aan het slimmer maken van mensen, is (en blijft) de app gratis.

3. Dagelijkse herinneringen

Oefening baart kunst. Met coderen is dit niet anders. Om écht goed te worden, zul je vaak moeten oefenen. Daarom heb je de mogelijkheid om dagelijks herinneringen te ontvangen. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld eens per week een notificatie te krijgen. Op die manier komt Grasshopper in je ritme terecht en leer je steeds meer.

4. Je staat er niet alleen voor

Iedereen die weleens codeert kan erover meepraten: af en toe kom je er even niet uit. Precies om die reden heeft Grasshopper een website met bijbehorend forum. Hier kun je inspiratie opdoen, achtergrondinformatie lezen en vragen stellen. Vooral dit laatste is handig, aangezien er op het forum een hoop ervaren coders rondlopen die maar al te graag hun kennis met je delen.

Grasshopper: Learn to Code

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu