De nieuwe AirPods krijgen sensoren die onder meer jouw hartslag kunnen meten en bovendien een betere pasvorm krijgen. Handig als de huidige AirPods nu niet goed in je oren zitten.
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
AirPods oor-sensoren: zo gaat Apple je hartslag meten
Apple richt zich steeds meer op gezondheid. Nadat de Apple Watch Series 4 eerder al werd uitgerust met onder meer een valdetectie en verbeterde Workout-app heeft het bedrijf uit Cupertino ook grote plannen voor de nieuwe AirPods.
De iPhone-maker onderzoekt de mogelijkheid om biometrische sensoren aan de draadloze oordoppen toe te voegen. Hierdoor is het mogelijk om enkele vitale lichaamsfuncties te meten, zoals je hartslag. Mensen die bijvoorbeeld geen slim horloge hebben kunnen zo alsnog hun gezondheid verbeteren. Dat blijkt uit een patent.
De grote bottleneck is echter dat deze sensoren in direct contact moeten staan met je huid, in dit geval dus je oren. De nieuwe AirPods, die vermoedelijk in 2019 uitkomen, moeten daarom zowel comfortabel genoeg zitten zodat de sensoren hun werk kunnen doen, én een goede geluidskwaliteit bieden. Deze combinatie is lastig te maken, maar Apple denkt een manier te hebben gevonden om dit voor elkaar te krijgen.
De nieuwe oordoppen gaan namelijk contact maken met je tragus. Dit is het stukje kraakbeen in je oorschelp net boven de gehoorgang. Dit plekje biedt genoeg ruimte om de sensoren hun werk te laten doen, zonder dat ze oncomfortabel aanvoelen terwijl je naar muziek luistert.
Lees ook: ‘Zo gaan de nieuwe AirPods je gezondheid verbeteren’
‘Apple levert opzetstukjes mee’
Het is echter niet in iedere situatie handig om de sensoren hier te plaatsen, zoals wanneer mensen een piercing door hun tragus hebben. Apple onderzoekt daarom ook de mogelijkheid om de sensoren tegen te antihelix te plaatsen. Dit is de binnenrand van je oorschelp.
Het grote voordeel van deze plek is dat Apple simpelweg verschillende opzetstukjes kan meeleveren, zodat je de sensoren zelf op maat kunt maken voor jouw oren. Dit is momenteel al gebruikelijk bij veel verkrijgbare headsets.
Zoals altijd betekent een patentaanvraag niet dat Apple de techniek daadwerkelijk gaat gebruiken. Neem daarom een slag om de arm. Wel is het een sterke aanwijzing dat de nieuwe AirPods inderdaad een focus op gezondheid krijgen, helemaal gelet op eerdere berichten. Apple diende in 2017 bijvoorbeeld al meerdere soortgelijke patenten in.
Op de hoogte blijven van de nieuwe AirPods? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!
Lees meer over de AirPods
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!