Apple heeft ze officieel aangekondigd: de AirPods Pro. Vanaf 30 oktober liggen ze in de winkel. Maar wat zijn de verbeteringen ten opzichte van de huidige AirPods? We zetten de vier belangrijkste op een rij.
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
De onthulling van de AirPods Pro zat er al een tijdje aan te komen. Er werden steeds meer nieuwtjes gelekt over de derde generatie AirPods. Nu het bedrijf uit Cupertino de oordopjes officieel heeft onthuld zijn er dus zeker wat bekende kenmerken die al werden verwacht.
Fysiek is er al een duidelijke verandering: het oplaaddoosje is breder en de oordopjes hebben een in-ear stijl met siliconen uiteindes. Maar wat zijn de verbeteringen van de AirPods Pro en is het de moeite om voor 279 euro over te stappen van de AirPods 2? We zochten het voor je uit zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
1. Actieve ruisonderdrukking
De AirPods Pro zijn een premium versie van de bestaande AirPods 2. De grootste verbetering van de oordopjes is de actieve ruisonderdrukking. De kleine apparaatjes filteren het omgevingsgeluid door met Ă©Ă©n microfoon naar buiten te luisteren, en met Ă©Ă©n microfoon richting je oor. Zo wordt continu gecontroleerd of er achtergrondgeluiden zijn. Volgens Apple gebeurt dit 200 keer per seconde.
Deze achtergrondgeluiden worden met behulp van een anti-geluid weggefilterd voordat ze je oor bereiken. Hiervoor zitten er ook siliconen uiteindes op de AirPods Pro, zodat ze dieper in je oor gaan. Deze siliconen oordopjes krijg je in verschillende maten en zijn ook water- en zweetbestendig voor tijdens het sporten.
2. Accuduur
Als je de actieve ruisonderdrukking aan hebt staan, gaat de accu van de oortjes wel een half uurtje korter mee dan de AirPods 2. Deze oordopjes hebben namelijk een accu voor 5 uur onafgebroken luisteren, terwijl de accu van de AirPods Pro 4,5 uur meegaat.
Voor het bellen wint de accu van de AirPods Pro: je kunt 3,5 uur onafgebroken bellen via de oordopjes, terwijl je dat met de AirPods 2 ‘maar’ 3 uur kunt doen. Hier komt natuurlijk wel bij dat het oplaaddoosje genoeg energie heeft om de AirPods Pro nogmaals 24 uur aan audiotijd van stroom kan voorzien. De AirPods 2 en Pro laden ongeveer even snel op in het doosje.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
3. Nieuwe audiotechniek: Adaptive EQ
De AirPods Pro hebben ook een betere audiokwaliteit dan de AirPods 2 door een speciale audiotechniek: Adaptive EQ. Met deze techniek wordt de toonhoogte aangepast op de vorm van jouw oor. Dit wordt gecombineerd met een speaker die zo min mogelijk vervorming heeft, waardoor er een warm geluid met een goede bass uit de AirPods Pro moet komen.
4. Transparency Mode
Ook hebben de AirPods Pro een Transparency Mode. Hiermee kun je omgevingsgeluiden wel nog steeds horen, zonder dat je hiervoor inlevert op de audiokwaliteit. In sommige verkeerssituaties is het bijvoorbeeld veiliger om je omgeving te horen. Je kunt makkelijk switchen tussen de Transparency Mode en de actieve ruisonderdrukking met de zogenaamde Force-sensor.
AirPods versus AirPods Pro
Er zijn dus een aantal belangrijke verbeteringen die de AirPods Pro introduceert. De actieve ruisonderdrukking en Adaptive EQ-techniek maken de audiokwaliteit een stuk beter. Verder is de Transparency Mode en water- en zweetbestendigheid van de AirPods Pro een handige bijkomstigheid, vooral tijdens het sporten.
De rest van de specificaties zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. Het is dus de vraag hoe belangrijk je deze verbeteringen vindt en waar je de AirPods Pro voor wil gebruiken. Wil je meer weten? Klik hieronder!
Alles over de AirPods Pro
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!