Er zijn al meer dan 11.000 Facebook Messenger bots

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Facebook Messenger biedt nu meer dan 11.000 bots

1 juli 2016, 11:52
2 min leestijd
Facebook Messenger biedt nu meer dan 11.000 bots

Sinds Facebook bots invoerde op zijn chat-app Messenger, zijn er meer dan 11.000 bots toegevoegd. In drie maanden tijd zijn ze populair geworden bij ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger bots

Het is nu iets meer dan tweeënhalve maand mogelijk voor ontwikkelaars om deel te nemen aan het Messenger Platform. Sinds de lancering zijn er 11.000 bots aan de chat-app van Facebook toegevoegd, zegt hoofd Facebook Messenger David Marcus in een blogpost. In totaal hebben ruim 23.000 ontwikkelaars zich aangemeld om gebruik te maken van de software om bots te creëren.

facebook messenger inbox

Gesprekken tussen consumenten en bedrijven

Dat gereedschap heet Wit.ai, afkomstig van de gelijknamige startup die begin 2015 door Facebook werd overgenomen. De software maakt het mogelijk om gesproken interacties tussen gebruikers en diensten te automatiseren. “We kijken er naar uit om een toekomst te bouwen met geweldige Messenger-ervaringen die door de gebruikers of ontwikkelaars worden gemaakt voor mensen en bedrijven die Messenger elke dag gebruiken”, zegt Marcus.

Volgens Marcus zijn de chatbots vrij goed ontvangen, vooral door ontwikkelaars. Over gebruikersaantallen zijn geen cijfers vrijgegeven. Vroege gebruikers klaagden overigens dat de eerste bots vrij traag waren, ze reageerden vaak pas een uur later. Ook zouden ze nog niet altijd begrijpen wat de gebruiker wilt.

Nieuwe functies voor chatbots

Chatbots krijgen nieuwe features op Messenger. Zo kunnen ze nu ook reageren met gifjes, audio, video en andere bestandstypes. Op die manier kunnen bedrijven hun ‘persoonlijkheid overbrengen’, schrijft Marcus. Ook kunnen bots voortaan klanten koppelen aan bijvoorbeeld banken of online shops. Daarnaast wordt het voor gebruikers gemakkelijker om bots van een waardering te voorzien. Daarmee zien anderen of een chatdienst de moeite waard is of niet. Ontwikkelaars kunnen via dat systeem direct feedback ontvangen om de chatbot beter te maken.

Gebruikers kunnen onderling ook al gebruik maken van bots. Dat gaat over het algemeen niet veel verder dan gifjes en geinige selfiefilmpjes versturen.

Lees het laatste nieuws over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu