Find My-app: zo werkt de nieuwe zoek-app in iOS 13 en macOS Catalina

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Zo werkt de nieuwe Find My-app in iOS 13 en macOS Catalina

4 juni 2019, 11:19
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe Find My-app in iOS 13 en macOS Catalina

De Zoek mijn iPhone en Zoek Vrienden-app zijn straks verleden tijd. Apple komt met de Find My-app, die zowel naar iOS 13 als macOS Catalina komt. Zo helpt de app je al je apparaten en vrienden terug te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Find My-app zoekt alles en iedereen

De WWDC 2019-keynote van gisteravond zat bomvol aankondigingen en nieuwe functies. EĂ©n daarvan is het nieuws dat de Zoek-apps op de schop gaan. Waar je met Zoek mijn iPhone je kwijtgeraakte Apple-apparaten terug kan vinden, zie je middels de Zoek Vrienden-app in een oogopslag waar je familieleden of kameraden met een Apple ID uithangen.

Deze twee iOS-apps worden in iOS 13 gecombineerd, maar dat is nog niet alles. De nieuwe Find My-app komt ook naar macOS Catalina (10.15) Ă©n wordt een stukje slimmer. Zo kun je in nog meer situaties je dierbaren of spullen terugvinden. Zo werkt het.

iPhone XS tweede indruk

Find My op de iPhone en iPad

Concreet betekent dit dat je straks slechts Ă©Ă©n app op je iPhone en iPad hebt die deze functies biedt. Maar de belangrijkste verbetering is dat het straks niet meer uitmaakt of je Apple-apparaat aan staat of niet. Zelfs wanneer je MacBook bijvoorbeeld een lege accu heeft, stuurt deze nog steeds continu een bluetooth-signaal uit.

Deze kan worden opgepikt door elk ander Apple-apparaat, zodat je met behulp van bijvoorbeeld de iPhone van iemand anders de locatie van je verloren iPad kunt achterhalen. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om op een afstand je iPhone of iPad te blokkeren. Dit is vooral handig als je denkt dat deze in verkeerde handen terecht is gekomen.

Find My op de Mac

Voor de Mac is de Find My-app een primeur. Het was al langer mogelijk om vanaf je iOS-apparaat je Mac terug te vinden, maar nu is het andersom ook gemakkelijk. Voorheen diende je namelijk op een Mac in te loggen via de iCloud-website om je iPhone te zoeken.

macOS Catalina officieel

Met name voor Macs is de mogelijkheid om offline apparaten terug te vinden een enorm groot voordeel. Als je je MacBook even niet gebruikt, klap je deze al gauw dicht of zet je ‘m uit. Voorheen was het dan lastig om de locatie ervan te achterhalen. Ook Macs zenden straks continu een bluetooth-signaal uit, ongeacht of ze in de slaapstand staan of uitgeschakeld zijn.

Overigens merk je hier niks van. Deze signalen worden versleuteld en anoniem de ether in gestuurd via bestaande netwerken. De nieuwe functie heeft daarom geen effect op de accu of het dataverbruik van je iOS-apparaat of Mac. Ook je privacy blijft gewaarborgd. Nieuwere Macs met een T2-chip (de iMac Pro uit 2017 en MacBooks uit 2018 en nieuwer) hebben nog een voordeel. Deze zijn eveneens op afstand te blokkeren, zodat het apparaat waardeloos is voor dieven.

Meer weten over wat er is onthuld tijdens WWDC 2019? Lees dan de WWDC 2019 round-up.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu