De iPhone, iPad en iPod touch zijn gewilde apparaten en er liggen dan ook een hoop dieven op de loer die het op jouw toestel gemunt hebben. Je iPhone beveiligen is daarom van essentieel belang, maar dat geldt uiteraard ook voor andere Apple-toestellen. Zorg ervoor dat al je persoonsgegevens achter slot en grendel zitten; met de volgende tips en maatregelen kan er niemand behalve jij je iDevice ontgrendelen.
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
1. Stel een pincode in
De meest bekende om een Apple-toestel te beveiligen, is middels een viercijferige toestel-pincode. Daarmee voorkom je dat mensen op je iPhone, iPad of iPod touch kunnen komen als je hem per ongeluk ergens laat liggen. Zie het als de pincode op je bankpas, die ook uit een reeks van vier cijfers bestaat. Om je code in te stellen ga je naar ‘Instellingen > Toegangscode’. Tik op ‘Zet code aan’ en voer een pincode van vier cijfers in.
Nadeel aan de pincode is dat je deze iedere keer opnieuw moet invullen als je Apple-toestel uit slaapstand komt. Daarnaast zijn er door hackers manieren gevonden om de pincode te omzeilen, dus vertrouw niet alleen op deze mogelijkheid. Dat je geen 9999, 1234 of andere makkelijke pincodes gebruikt, spreekt voor zich.
2. Kies een ingewikkeld wachtwoord
Naast alleen een reeks van cijfers, kun je voor je Apple-toestel ook een wachtwoord gebruiken dat bestaat uit letters, cijfers en speciale karakters. De optie ‘Eenvoudige code’ staat automatisch ingeschakeld. Deze moet je uitschakelen, waarna je een ingewikkelder wachtwoord kunt instellen. Het ontgrendelen van de iPhone of iPad kost daardoor wel meer tijd, maar op deze manier is het nagenoeg onmogelijk om je toestel te kraken.
Zorg er tevens voor dat je het apparaat binnen enkele minuten automatisch vergrendelt. Dat doe je door naar ‘Instellingen > Algemeen > Automatisch slot’ te gaan. Hier kun je kiezen uit Ă©Ă©n tot vijftien minuten.
3. Gebruik de Touch ID-scanner (alleen voor iPhone 5S)
In plaats van een viercijferige code, kun je jouw toestel beveiligen met een persoonlijke vingerafdruk via Touch ID. Deze functie op de iPhone 5S laat je tot vijf verschillende afdrukken registreren. Het toestel is pas te gebruiken als de vinger die om de homeknop van de 5S is geplaatst, matcht met de vingerafdruk waarmee het toestel is beveiligd. Op die manier worden alle andere mensen die aan jouw toestel zitten, de toegang ontzegd.
→ Check ook ons artikel met de beste Touch ID tips!
4. Stel een simpincode in
Als het dieven maar niet lukt om je iPhone te kraken, gaan ze er maar met je simkaart vandoor. Zij kunnen dan op jouw kosten bellen, sms’en en internetten. Om dit te voorkomen, kun je een sms-pincode instellen. Deze is gekoppeld aan je simkaart en wordt daarom zelfs gevraagd als de kaart in een andere telefoon wordt gestopt. Ook als de iPhone opnieuw opstart wordt de simkaart-code gevraagd.
Om de code in te stellen, ga je naar het instellingenmenu en vervolgens naar ‘Telefoon > Simpincode > Wijzig Pincode > Voer een nieuwe pincode in’. Let er wel op dat de functie ‘Simpincode’ is ingeschakeld. Wanneer je je simpincode vergeet, moet je de PUK-code raadplegen die op het kartonnen doosje van je simkaart staat afgebeeld.
5. Download beveiligingsapps om je iPhone te beveiligen
Je kunt veel doen om je iPhone te beveiligen tegen kwaadwillenden. Toch zijn er ook apps die je het werk uit handen nemen en voor jou de zaken regelen. Neem bijvoorbeeld 1Password, de populairste en bekendste app als het gaat om diensten beveiligen met een wachtwoord.
Deze app fungeert als een verzamelplaats voor al je wachtwoorden, bankrekeningnummers en andere geheime informatie. Je onthoudt één wachtwoord voor een kluis, waarachter ál je wachtwoorden staan opgeslagen voor later gebruik. Kanttekening is dat de app vrij prijzig is. Een goedkoper alternatief is Wallet.
Met ContactsPro kun je je contacten en foto’s vergrendelen en in een aparte sectie stoppen, beschermd door een ingewikkeld wachtwoord. Op die manier zorg je dat privé-bestanden optimaal beschermd zijn. Ben je je iPhone kwijt? Dan kun je via Find My iPhone je toestel weer opsporen.
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!