AirDrop is veruit de beste manier voor Apple-gebruikers om bestanden te delen. Ben je er nog niet zo goed mee bekend of loop je tegen problemen aan, check dan onze iPhone-tips van deze week!
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
Zo gebruik je AirDrop en los je problemen ermee op
Foto’s of bestanden delen tussen Apple-apparaten gaat zonder meer het beste met AirDrop. Mits het werkt natuurlijk. Daarom laten we je in de iPhone-tips van deze week zien hoe je AirDrop precies gebruikt en wat je kunt doen als het onverhoopt niet werkt.
Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste tips voor je iPhone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je iedere week weer nieuwe functies ontdekt!
1. Hoe AirDrop je een foto?
Een foto vanaf je iPhone AirDroppen naar een ander Apple-apparaat is de snelste manier van delen die er is. Voorwaarde is dat bluetooth en wifi staan ingeschakeld en dat beide Apple-apparaten zich bij elkaar in de buurt bevinden (maximaal zo’n 10 meter uit elkaar). Nummer één van deze iPhone-tips laat zien hoe je dan te werk gaat:
- Open de foto, of selecteer de foto’s, die je wilt delen;
- Tik op het ‘Delen’-icoontje;
- Tik op het ‘AirDrop’-icoontje;
- Tik op het Apple-apparaat waar je de foto naartoe wilt AirDroppen.
Op het Apple-apparaat van de ontvanger verschijnt nu een melding waarin wordt gevraagd om de AirDrop te ‘accepteren’ of te ‘weigeren’. Ben je zelf de ontvanger (op een ander apparaat waarop je met je Apple ID bent ingelogd), dan verschijnt deze melding niet.
2. Zo kan een onbekende naar jou AirDroppen
Nummer twee van deze iPhone-tips helpt je wanneer een onbekende een foto naar jouw iPhone wil AirDroppen. Met onbekende bedoelen we iemand die niet in je lijst met contactpersonen staat. Je zult merken dat dit niet zomaar lukt. Dat komt doordat AirDrop standaard staat ingesteld op ‘Alleen contacten’. Dit verander je als volgt:
- Open de app Instellingen;
- Tik op ‘Algemeen’ en dan op ‘AirDrop’;
- Tik op ‘Iedereen gedurende 10 minuten’.
3. Zo schakel je AirDrop uit
Er zijn allerlei redenen waarom het een goed idee is om AirDrop helemaal uit te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer je naar drukke openbare plekken gaat. Het gebeurt nogal eens dat mensen die AirDrop hebben ingeschakeld dan allerlei ongewenste foto’ krijgen toegestuurd.
En ook wanneer je zuinig moet zijn op je batterijduur is AirDrop uitschakelen een goed idee. Je iPhone blijft dan niet voortdurend zoeken naar Apple-apparaten in de buurt en dat komt je batterijduur zeker ten goede. Daarom laten we in nummer drie van deze iPhone-tips zien hoe je AirDrop uitschakelt:
- Open het Bedieningspaneel (veeg van rechtsboven naar beneden);
- Druk lang op het grote blok linksboven;
- Tik op ‘AirDrop’ en kies ‘Ontvangen uit’.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
4. Dit kun je doen wanneer AirDrop niet werkt
Wanneer AirDrop niet werkt, kan dat allerlei oorzaken hebben. En het is ook helemaal niet zeker dat het aan de instellingen van jouw iPhone ligt. Maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen.
- Nieuwste iOS-versie: software-updates lossen ook problemen op. Controleer daarom altijd of je de nieuwste versie op je iPhone hebt geïnstalleerd. Dit doe je via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.
- Bluetooth en wifi: AirDrop werkt via bluetooth en wifi. Het is daarom belangrijk dat beide Apple-apparaten zijn verbonden met dezelfde draadloze verbinding. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat bluetooth is ingeschakeld. Je kunt proberen om bluetooth en wifi even uit te schakelen en daarna weer aan.
- Persoonlijke hotspot: het is belangrijk dat je persoonlijke hotspot is uitgeschakeld. Dit kan namelijk het wifi-netwerk onderbreken.
- Apple-apparaten herstarten: als het probleem aan jouw iPhone ligt, doet een keer opnieuw opstarten vaak wonderen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor alle Apple-apparaten waar je AirDrop op wilt gebruiken.
- AirDrop aanzetten in Finder op je Mac: Probeer je bestanden naar een Mac te versturen en lukt het niet? Het handmatig aanzetten van AirDrop is dan een mogelijke oplossing. Open hiervoor de Finder op je Mac en klik op ‘AirDrop’. Je Mac is vervolgens actief vindbaar voor andere apparaten.
Meer iPhone-tips?
Vond je deze iPhone-tips leuk en wil je er nog meer? Op iPhoned lees je elke week handige tips en trucs voor je iPhone. Check hieronder alvast de meest recente tips!
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!