Bereid je voor op de macOS Mojave bèta met deze 3 tips

De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

In 3 stappen je Mac(Book) voorbereiden op de macOS Mojave-bèta

25 juni 2018, 17:00
2 min leestijd
In 3 stappen je Mac(Book) voorbereiden op de macOS Mojave-bèta

De publieke bèta van macOS Mojave laat niet lang meer op zich wachten, en veel gebruikers kijken dan ook uit om alle features alvast te proberen. Met deze tips zorg je dat je straks snel en veilig de testversie kunt installeren.

Lees verder na de advertentie.

Bereid je voor op de macOS Mojave bèta

Eerder bespraken we op iPhoned enkele tips om je voor te breiden op iOS 12, maar natuurlijk kunnen we straks ook aan de slag met de bèta van macOS Mojave. Om zo snel mogelijk de testversie te downloaden, is het handig om onderstaande stappen alvast te doorlopen. Zo kun je straks direct beginnen met installeren.

1. Ondersteunt je Mac de Mojave-bèta?

Bij elke update (en bèta) is het de vraag of je Mac(Book) de nieuwste versie wel ondersteunt. Bij macOS Mojave is dit extra belangrijk, omdat Apple een boel oudere apparaten laat vallen die vorig jaar nog wel werden bijgewerkt naar macOS High Sierra. Heb je een Mac die voor 2012 is uitgebracht, dan val je helaas buiten de boot en hoef je niet meer te rekenen op nieuwe versies. Hieronder zetten we de apparaten op een rijtje die wél worden geüpdatet naar macOS Mojave:

  • MacBook (begin 2015 en nieuwer)
  • MacBook Air (medio 2012 en nieuwer)
  • MacBook Pro (medio 2012 en nieuwer)
  • Mac mini (eind 2012 en nieuwer)
  • iMac (eind 2012 en nieuwer)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (eind 2013, medio 2012 en 2010 met geschikte Metal-gpu)
macOS Mojave preview

2. Maak alvast een bèta-account aan

Houd er rekening mee dat wanneer je de testversie van Mojave wil installeren, je moet beschikken over een speciaal bèta-account. Via de website van Apple kun je die alvast aanmaken, wat je straks tijd en moeite scheelt. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Ga naar de bèta-website van Apple;
  2. Log in met je Apple ID en wachtwoord;
  3. Klik op ‘macOS’;
  4. Kies het apparaat waar je de bèta op wil installeren.

3. Zorg voor genoeg opslagruimte en een back-up

Het woord ’testversie’ zegt het al: het gaat om een vroege versie die nog niet helemaal af is. De bèta bevat daarom nog bugs, waardoor het één en ander fout kan gaan met je Mac. Zorg daarom dat je een back-up maakt voordat je macOS Mojave installeert; zo voorkom je dat je belangrijk data kwijtraakt. Het back-uppen van een Mac(Book) is het makkelijkst met Time Machine. In onderstaande tip lees je hoe dat werkt.

Zo maak je back-ups met Time Machine op de Mac

Tot slot is het belangrijk om genoeg opslagruimte vrij te hebben op je MacBook, zodat er genoeg geheugen is voor het installatieproces. Handig is dat in macOS High Sierra – de huidige versie van het besturingssysteem – een functie zit om snel ruimte vrij te maken. Check hiervoor ons artikel over Geoptimaliseerde Opslag op je Mac.

Lees meer over macOS Mojave

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu