Heb je een iPhone met simlock, dan kun je het toestel niet gebruiken met een simkaart van een andere provider. Het is echter mogelijk om je iPhone simlockvrij te maken. We laten zien hoe.
Lees verder na de advertentie.
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!
Om je iPhone simlockvrij te maken, moet je contact opnemen met de aanbieder van je simkaart. Als je het via de legale weg wil doen, kan alleen de aanbieder je iPhone ontgrendelen. Daarvoor dien je misschien aan bepaalde vereisten van de provider voldoen, maar dat hoor je vanzelf. Heb je eenmaal gevraagd om je iPhone simlockvrij te maken, dan kan het proces tot zo’n zeven dagen duren. Je krijgt dan een bevestiging dat het ontgrendelen gelukt is.
Heb je een simkaart van een andere provider dan je huidige aanbieder, dan verwissel je de simkaart en voer je de configuratie uit op het scherm van je iPhone. Heb je geen andere simkaart, dan hoeft dat niet. Wel dien je een reservekopie van je iPhone te maken om het toestel vervolgens te wissen. Als de iPhone helemaal leeg is, start je de iPhone opnieuw en volg je de stappen. Daarna kun je de reservekopie weer terugzetten. Deze stap was nodig om de iPhone klaar te maken voor de nieuwe aanbieder.
Wat te doen bij problemen
Heb je nog steeds problemen, dan zie je misschien onderstaand bericht in iTunes:
‘De simkaart in deze iPhone wordt blijkbaar niet ondersteund. U mag alleen simkaarten van een ondersteunde aanbieder gebruiken om de iPhone te activeren. Voer de simkaart die met uw iPhone werd geleverd in het apparaat of ga naar een winkel van een ondersteunde aanbieder.’
Je kunt nu twee dingen doen: de iPhone herstellen of opnieuw contact opnemen met de aanbieder. Misschien is het iPhone simlockvrij maken niet toegepast in het systeem van de provider en moet dat nog even gebeuren.
Ontgrendelen via jailbreak
Een andere optie om je iPhone simlockvrij te maken, is om het toestel te (laten) jailbreaken. Daarna kun je de iPhone ontgrendelen, zodat elke simkaart in je toestel werkt. Dit is overigens wel een omweg en er zijn risico’s aan verbonden. In onze handleiding kun je lezen hoe een jailbreak werkt, maar let op: de garantie van het toestel vervalt, dus als er problemen zijn met je iPhone kun je niet meer bij Apple of je provider terecht. Vaak kan je iPhone resetten problemen met het toestel oplossen, maar er is altijd nog de kans dat je iPhone wordt ‘gebrickt’. Dat betekent dat sommige of alle onderdelen van je iPhone niet meer werken.
Door de jailbreaken, download je een app die niet door Apple wordt ondersteund. Je toestel krijgt meer mogelijkheden dan Apples gesloten iOS-systeem je biedt. Het staat ook toe dat je je iPhone simlockvrij kan maken, zonder dat je contact hoeft op te nemen met Apple of de telefoonaanbieder.
Er zijn verschillende manieren om je iPhone na een jailbreak te ontgrendelen. EĂ©n daarvan is Unlock Jailbreak, dat alle uitgebrachte versies van iPhones ondersteund, zelfs met iOS 7.1.1.
→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!
Steun iPhoned
Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!